|
zavitek vlečenega testa |
|
velika jajčevca |
|
moke |
|
olja |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
manjša čebula |
|
zrela paradižnika |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
origana |
|
jajci |
|
mleka |
|
mali lonček kisle smetane |
zavitek vlečenega testa, jajčevec, mleto mešano meso
Jajčevce narežemo, poprašimo z moko in ocvremo, kakor je opisano v receptu za ocvrte rezine jajčevcev. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, prav tako sesekljamo obrezke jajčevca in paradižnik. Jajci stepemo, solimo in zmešamo z mlekom.
V posodi na olivnem olju najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo meso in sesekljan jajčevec, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, dodamo origano in nekaj žlic vroče vode ter pokrito dušimo 15 minut.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pravokoten pekač naoljimo in vanj položimo 2 plasti testa, na testo zložimo plast jajčevcev, nanjo damo plast mesnega nadeva in prelijemo s polovico mešanice jajc in mleka. Pokrijemo z listom testa in postopek ponovimo. Na vrhu naj bo plast testa, ki jo premažemo s kislo smetano. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.