Orada na žaru s pečenim krompirjem

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orada na žaru s pečenim krompirjem
Sestavine
Št. oseb
porcijske orade
vršiček svežega rožmarina in 2 vejici timijana
sesekljanega peteršilja
olivnega olja
soli
popra
limoninega soka

Opis

orada, krompir, limona

Priprava

Lističe rožmarina in timijana osmukamo in na drobno zrežemo, zmešamo s soljo, poprom in olivnim oljem. Orade očistimo, nato na vsaki strani z ostrim nožem naredimo po 2 zarezi. Notranjost vsake orade in zareze napolnimo z mešanico dišavnic in olja, nato orade pokapljamo z limoninim sokom.

Pripravljene orade zložimo na naoljeno rešetko dobro ogretega žara in jih spečemo. Ponudimo jih s pečenim krompirjem in na žaru popečeno zelenjavo ter vse potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.