Riževa solata s tunino

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riževa solata s tunino
Sestavine
Št. oseb
dolgozrnatega belega riža
(ali 1 manjša pločevinka) mlade koruze
(ali 1/2 skodelice) izluščenega graha (lahko zamrznjenega)
češnjevih paradižnikov
belušne zelene
pločevinka tunine v olivnem olju
sesekljanega peteršilja
soli
olivnega olja
belega vinskega kisa

Opis

Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.

Priprava

Riž skuhamo v večji količini slane vode. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga na hitro splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo.

Koruzo stresemo v cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Grah skuhamo v slani vodi in odcedimo. Paradižnike razrežemo na četrtine, jih posolimo in pokapljamo z oljem. Zeleno očistimo in narežemo na rezinice.

Vso zelenjavo dodamo rižu, nato primešamo odcejeno in na koščke nadrobljeno tunino ter peteršilj. Solato po okusu dosolimo, popramo, prelijemo z oljem in kisom ter premešamo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.