|
dolgozrnatega belega riža |
|
(ali 1 manjša pločevinka) mlade koruze |
|
(ali 1/2 skodelice) izluščenega graha (lahko zamrznjenega) |
|
češnjevih paradižnikov |
|
belušne zelene |
|
pločevinka tunine v olivnem olju |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
olivnega olja |
|
belega vinskega kisa |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.
Riž skuhamo v večji količini slane vode. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga na hitro splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Koruzo stresemo v cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Grah skuhamo v slani vodi in odcedimo. Paradižnike razrežemo na četrtine, jih posolimo in pokapljamo z oljem. Zeleno očistimo in narežemo na rezinice.
Vso zelenjavo dodamo rižu, nato primešamo odcejeno in na koščke nadrobljeno tunino ter peteršilj. Solato po okusu dosolimo, popramo, prelijemo z oljem in kisom ter premešamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.