|
blitve |
|
pršuta v kosu |
|
bela ali zlata čebula |
|
okroglozrnatega riža |
|
olja |
|
soli in popra |
riž, blitva, pršut
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Blitvo dobro umijemo, bela stebla narežemo na rezinice, liste pa na trakove. Pršut narežemo na kratke paličice.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in pršut ter popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo blitvo in riž, solimo in popramo, premešamo in še malo popražimo. Nato prilijemo 5 dl vrele vode in pokrito kuhamo približno 12 minut. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še toliko vrele vode, da je riž vlažen.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo in pokrito pustimo počivati 5 minut. Rižoto lahko nazadnje potresemo še s parmezanom, kar pa takoj poveča število kalorij.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.