Rižota z blitvo in pršutom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z blitvo in pršutom
Sestavine
Št. oseb
blitve
pršuta v kosu
bela ali zlata čebula
okroglozrnatega riža
olja
soli in popra

Opis

riž, blitva, pršut

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Blitvo dobro umijemo, bela stebla narežemo na rezinice, liste pa na trakove. Pršut narežemo na kratke paličice.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in pršut ter popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo blitvo in riž, solimo in popramo, premešamo in še malo popražimo. Nato prilijemo 5 dl vrele vode in pokrito kuhamo približno 12 minut. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še toliko vrele vode, da je riž vlažen.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo in pokrito pustimo počivati 5 minut. Rižoto lahko nazadnje potresemo še s parmezanom, kar pa takoj poveča število kalorij.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.