Rižota z jagodami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z jagodami
Sestavine
Št. oseb
do 300 g italijanskega riža za rižote
jagod
masla
olivnega olja
majhne bele čebule
belega vina
vrele čiste kokošje ali zelenjavne juhe
nastrganega parmezana
na grobo narezanega ali naribanega parmezana
soli in popra

Opis

italijanski riž za rižote, jagode, parmezan...

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Jagode operemo, dobro odcedimo, očistimo in narežemo na četrtine, nekaj najlepših pa prihranimo za okras.

V široki posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja in 25 g masla, dodamo čebulo in jo steklasto prepražimo. Nato dodamo riž in jagode, premešamo in malo popražimo.

Ko riž postekleni, prilijemo vino, premešamo in počakamo, da alkohol izhlapi. Prilijemo 2 zajemalki vrele juhe in na zmernem ognju pokrito kuhamo, vmes večkrat premešamo in postopoma prilivamo juho ali vročo vodo, da je rižota ves čas vlažna, vendar se riž ne razkuha. Med kuhanjem rižoto dosolimo in popramo po okusu.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo preostalo maslo in nastrgan parmezan. Pokrito pustimo počivati 5 minut, nato rižoto damo na krožnike ter jo potresemo z na grobo naribanim parmezanom in okrasimo z na lističe narezanimi jagodami.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.