Vinska omaka

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Vinska omaka
Sestavine
Št. oseb
burgundca ali podobnega dobrega rdečega vina
sladkorja
cimeta v prahu
zdrobljenega muškatnega oreška
klinčki
nastrgane limonine lupinice

Opis

Klasična rdeča vinska omaka

Priprava

V kozici vse sestavine zavremo in na blagem ognju vremo toliko časa, da vino povre na 2/3 prvotne količine. Nato omako precedimo in postrežemo k divjačini, različnim pečenkam ali pečeni perutnini. Lahko jo tudi shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarcu in jo segrejemo nad soparo, preden jo postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.