Torta s kivijem

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Torta s kivijem
Sestavine
Št. oseb
jajc
sladkorja
nastrgane limonine lupinice
moke
škroba
soli
pecilnega praška
sladke smetane za stepanje
sladkorja v prahu
praženih nasekljanih lešnikov ali mandljev
borovničevega ali brusničnega džema
masla in moka za model
kivijev za okras

Opis

Testo, kivi, smetana

Priprava

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Model za torto namažemo z maslom in pomokamo. V skledi zmešamo moko in škrob. V skledi v vodni kopeli stepamo jajca in sladkor, da dobimo svetlo in penasto kremo. Odstavimo, dodamo limonino lupinico in naprej stepamo, dokler se ne ohladi. Na hitro z lopatico vmešamo sol, moko in škrob. Zmes z žlico naložimo v model in jo poravnamo.

Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut, da dobi zlato barvo. Ali je torta pečena, preverimo tako, da vanjo zabodemo zobotrebec in ta ostane suh, ko ga izvlečemo. Pečeno torto vzamemo iz modela in jo damo na mrežico, da se ohladi.

Ohlajeno torto prerežemo, namažemo z džemom in sestavimo. Nazadnje stepemo smetano in vmešamo sladkor v prahu. Torto premažemo s smetano, obod obložimo z lešniki ali mandlji, na zgornji rob in na sredino nabrizgamo okraske. Kivije olupimo, narežemo na koleščke, z njimi okrasimo torto in jo takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.