|
jajc |
|
sladkorja |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
moke |
|
škroba |
|
soli |
|
pecilnega praška |
|
sladke smetane za stepanje |
|
sladkorja v prahu |
|
praženih nasekljanih lešnikov ali mandljev |
|
borovničevega ali brusničnega džema |
|
masla in moka za model |
|
kivijev za okras |
Testo, kivi, smetana
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Model za torto namažemo z maslom in pomokamo. V skledi zmešamo moko in škrob. V skledi v vodni kopeli stepamo jajca in sladkor, da dobimo svetlo in penasto kremo. Odstavimo, dodamo limonino lupinico in naprej stepamo, dokler se ne ohladi. Na hitro z lopatico vmešamo sol, moko in škrob. Zmes z žlico naložimo v model in jo poravnamo.
Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut, da dobi zlato barvo. Ali je torta pečena, preverimo tako, da vanjo zabodemo zobotrebec in ta ostane suh, ko ga izvlečemo. Pečeno torto vzamemo iz modela in jo damo na mrežico, da se ohladi.
Ohlajeno torto prerežemo, namažemo z džemom in sestavimo. Nazadnje stepemo smetano in vmešamo sladkor v prahu. Torto premažemo s smetano, obod obložimo z lešniki ali mandlji, na zgornji rob in na sredino nabrizgamo okraske. Kivije olupimo, narežemo na koleščke, z njimi okrasimo torto in jo takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.