Makovi mafini s kakijem in limoninim oblivom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Makovi mafini s kakijem in limoninim oblivom
Sestavine
Št. oseb
kakija vanilja
maslo in sladkor za modelčke
masla
sladkorja
jajc
soli
pinjenca
moke
pecilnega praška
sode bikarbone
zmletega maka
sladkorja v prahu
limoninega soka
kandirane pomarančne lupine za okras (po želji)

Opis

testo, kaki, zmleti mak

Priprava

Večje in višje modelčke ali skodelice namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V manjši kozici na blagem ognju stopimo maslo, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Kaki umijemo, osušimo in narežemo na koščke.

V eni skledi zmešamo moko s pecilnim praškom, sodo bikarbono in makom. V drugi skledi z metlico umešamo maslo s sladkorjem, postopoma dodamo jajca in ščepec soli ter dobro zmešamo. Nazadnje primešamo še pinjenec, tekočo zmes zlijemo k moki in z metlico na hitro zmešamo, da se sestavine spojijo. Nazadnje primešamo kocke kakija.

Testo razdelimo v pripravljene modelčke, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene mafine zvrnemo iz modelčkov in jih damo na mrežico, da se ohladijo. V skledici zmešamo sladkor v prahu in limonin sok, da dobimo gosto tekočo zmes. Ohlajene mafine oblijemo s sladkornim oblivom in okrasimo s kandirano pomarančno lupinico.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.