|
kakija vanilja |
|
maslo in sladkor za modelčke |
|
masla |
|
sladkorja |
|
jajc |
|
soli |
|
pinjenca |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
zmletega maka |
|
sladkorja v prahu |
|
limoninega soka |
|
kandirane pomarančne lupine za okras (po želji) |
testo, kaki, zmleti mak
Večje in višje modelčke ali skodelice namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V manjši kozici na blagem ognju stopimo maslo, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Kaki umijemo, osušimo in narežemo na koščke.
V eni skledi zmešamo moko s pecilnim praškom, sodo bikarbono in makom. V drugi skledi z metlico umešamo maslo s sladkorjem, postopoma dodamo jajca in ščepec soli ter dobro zmešamo. Nazadnje primešamo še pinjenec, tekočo zmes zlijemo k moki in z metlico na hitro zmešamo, da se sestavine spojijo. Nazadnje primešamo kocke kakija.
Testo razdelimo v pripravljene modelčke, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene mafine zvrnemo iz modelčkov in jih damo na mrežico, da se ohladijo. V skledici zmešamo sladkor v prahu in limonin sok, da dobimo gosto tekočo zmes. Ohlajene mafine oblijemo s sladkornim oblivom in okrasimo s kandirano pomarančno lupinico.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.