|
masla ali margarine |
|
kristalnega sladkorja |
|
limoninega sladkorja |
|
jajc |
|
nastrgane neškropljene limonine lupine |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
limoninega soka |
|
sladkorja v prahu |
Sestavine za daljši podolgovat model: maslo ali margarina, limonin sladkor, moka, pecilni prašek...
Maslo dajmo pravočasno iz hladilnika, da se zmehča. Podolgovat model namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V manjši skledi zmešamo moko in pecilni prašek.
V skledi penasto umešamo maslo, kristalni sladkor in limonin sladkor. Nato med mešanjem postopoma dodajamo jajca in limonino lupinico, nazadnje pa še moko s pecilnim praškom. Testo stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 50 do 60 minut.
Za sladkorni led v skledici gladko zmešamo 1 žličko limoninega soka in sladkor v prahu. Pečen kolač zvrnemo iz modela, na več mestih ga do dna prebodemo z zobotrebcem in enakomerno prelijemo z limoninim sokom in okrasimo s sladkornim ledom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.