Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Sladkorna pena v laseh

11. 6. 2015; 09.33
Avtor: Katja Kaja
unnamed (2)
Nore in barvne pričeske – sanje vsakega dekleta. Letošnje poletje so še vedno trend pričeske s pridihom sladkorne pene. Zanimiva tehnika barvanja las, ki so jo že uporabile številne svetovne zvezdnice. Z njimi so presenetile, a moraš priznati, da so sčasoma postale njihove pričeske resnično zanimive.

Tako kot sladkorna pena so tudi pričeske narejene po njenem navdihu in različnih barv. Najbolj značilna je nežna rožnata, ki je najbolj pogosta tudi pri dejanski peni. Seveda pa so se začele pojavljati tudi druge, kot so modra, vijolična, zelena … Pobarvano imaš lahko celotno lasišče ali pa samo pramena. A dolžina las ni pogoj za ta trend barvanja las.

Nasveti:

1. Barve: nežna rožnata, seveda pa tudi drugi pastelni odtenki oziroma barve, ki jih najdeš na stojnici s sladkorno peno.


2. Obstojnost: če nisi prepričana, uporabi manj obstojne barve. Kak preliv ali barve, ki se hitro izperejo oziroma se jih z lahkoto prekrije. Uporabiš lahko krede za lase, ki se izperejo po prvem oziroma drugem pranju.
3. Ni si treba barvati celotne pričeske. Lahko začneš samo s spodnjimi lasmi. Ali pa obarvaš nekaj pramenov.
4. Pri izbiri barve bodi vseeno pozorna na druga oblačila, polt, barvo oči … Tvoja nova barva las se mora prilegati tvojemu slogu.
5. Ker je taka pričeska lahko zelo kratkotrajna, jo kar preizkusi (no, za dovoljenje vseeno povprašaj starše), saj so lahko tvoji lasje do začetka pouka že takšni kot zdaj.
6. Ne uničuj si las z močnimi preparati.
7. Če boš uporabljala barve, raje obišči frizerja, saj bo vse skupaj izpeljal bolj profesionalno in ti las ne bo uničil.


Klasična
Tako je, tudi trend sladkorne pene oziroma cotton candy lasje imajo svojo klasiko. To je rožnati odtenek. Podlegle so mu številne zvezdnice. Mlada igralka Claudia Lee, ki si jo lahko videla v filmu Kick-Ass 2, je svoje svetle lase spremenila v barvo, ki ji resnično pristaja. S svetlim rožnatim odtenkom si je obarvala celotno pričesko, vse skupaj pa je videti odlično.


Klasična nekoliko drugače
Številne zvezdnice so si svoje lase obarvale nekoliko drugače. Obarvale so si samo konice las. Spet je seveda pogosta rožnata, ki sta jo že preizkusili pevka Rita Ora in igralka Ashley Benson. Seveda pa lahko vse skupaj narediš tudi zelo drugače. Kako? Uporabiš druge barve. To je odlično ponazorila mlada Kylie Jenner. Za začetek si je spodnji del las obarvala z močno modro barvo. Pozneje pa je svoji pričeski dodala zanimive barve sladkorne pene – odtenke zelene. Podobno je storila tudi pevka Katy Perry. Ona je svoji pričeski dodala nekoliko bolj intenzivne odtenke zelene.

Močne poteze
S svojo pričesko je pred poletjem presenetila tudi pevka Demi Lovato. Za začetek si je lase obarvala v močnem slogu sladkorne pene. Izbrala je intenzivno modro barvo, ki ji je zelo pristajala. Pozneje pa je barvo spremenila v rožnato. Tokrat je odtenke menjala, od močne rožnate do bolj zbledelega učinka. Vse pa je počela s pomočjo strokovnjakov.


Ekipna moč
Zanimivo so se uskladile tudi članice zasedbe Little Mix. Prav vse so uporabile kak odtenek sladkorne pene. Perrie svoje svetle lase velikokrat popestri z različnimi odtenki rožnate barve. Od intenzivnih pramenov do lahke obarvanosti. Tudi Jesy svojo pričesko velikokrat popestri s sladkornim odtenkom rdeče barve. Jade pa svoje lase osvetli z modrimi odtenki. Plus za ekipni duh.

Ne glede na slog
Willow Smith sladkornemu slogu sledi ne glede na vrsto pričeske. Daljši svetli lasje z rahlimi odtenki rožnate in modre barve. Kratki lasje, obarvani zeleno. Dolgi dredi z odtenki rdeče. Willow je resnično poosebila ta slog barvanja.

Zakaj se odločiti za slog sladkorne pene?

Ker bo popestril tvojo poletno pričesko.

Ker boš izstopala.

Ker si ga želiš.

Ker si drzna in pogumna.

Ker se ne bojiš izzivov.

Če si povsod naredila kljukico, je čas, da se obrneš na starše in jim poveš o novem slogu tvoje pričeske. Če nisi prepričana, poglej o možnostih hitrega izpiranja (krede za lase) ali pa še malce počakaj, da boš o novi pričeski 100-odstotno prepričana.

prejšnji članek
Sta dekle in fant lahko zgolj najboljša prijatelja?
Moj life
Sta dekle in fant lahko zgolj najboljša prijatelja?
naslednji članek
Želiš varčevati?
Obsedena!
Želiš varčevati?
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.