Smrklja Njena.si
Moj life
 

Sta dekle in fant lahko zgolj najboljša prijatelja?

11. 6. 2015; 09.40
Avtor: Katja Kaja
love-720119_1280

foto: Pixabay

Ali imaš prijatelja s katerim preživiš resnično veliko časa? V šoli sta sošolca in stalno sedita skupaj, popoldne pa se še vseeno dobita in gresta na sprehod ali pijačo. Prijateljice in sošolke te vedno sprašujejo ali sta par, vendar ti čutiš, da je vajin odnos zgolj prijateljski. Ampak ali sta fant in dekle sploh lahko samo prijatelja in to celo najboljša? Je v današnjem odraščanju to mogoče?

Nekateri pravijo, da v vsakem takem prijateljstvu pride do tega, da se fant in dekle zaljubita. Seveda to pravijo tisti, ki takšnega prijateljstva še niso doživeli. Ti pa se zaradi tega ne sekiraj. Če čutiš da je ta fant res tvoj prijatelj in mu lahko zaupaš prav vse, zakaj potem ne bi bil tvoj najboljši prijatelj. Pusti govorice in podtikanja, ki vama lahko le škodijo. Dekleta in fantje, ki vaju opravljajo so zgolj nevoščljivi, saj sami tega kar imata vidva nimajo. Nekateri tega tudi niso zmožni imeti, ker na odnos z nasprotnim spolom ne morejo gledati kot zgolj platonski odnos. Nikjer ni zakona, kjer bi pisalo, da se dobro prijateljstvo splete le med dekleti ali le med fanti. Nekatere punce se lažje družijo s fanti, ker se z njimi razumejo bolje kot z drugimi puncami. Zaradi lastnega značaja ali pa zaradi značaja fanta s katerim se družiš. Tudi obratno pa lahko fantje dekletom bolj zaupajo in povejo več stvari kot svojim fantovskim prijateljem, saj bi se mu ti samo smejali ali pa ga ne bi jemali resno. Zaupata si lahko prav vse in od njega dobiš drugačne odgovore in nasvete kakor od punc. Nekatera dekleta znajo biti opravljiva in nevoščljiva, kar pa sigurno ne paše vsakemu dekletu. Fant ne bo s tabo lovil fantov, opravljal ali užival v več urnem nakupovanju. On ti bo to tudi odkrito povedal, stvari ti bo povedal v obraz in te ne bo opravljal za tvojim hrbtom. S tabo se bo iskreno pogovarjal in ti ponudil drugačno, še vedno dobro, prijateljstvo kot dekleta. Zato ni nič takšnega, če svoj prosti čas raje preživljaš v fantovski družbi in si v njej najdeš tudi najboljšega zaupnika. Ponavadi so tista prijateljstva, ki se zgodijo med mladimi različnega spola, bolj trdnejša in dolga.



Do največjih zapletov v takšnem prijateljstvu pride morda le, ko si bosta našla vsak svojega partnerja. Če ne boš čutila ljubosumja do njegovega dekleta potem do njega res čutiš le prijateljstvo. Poveži se z njo in imej tudi z njo prijateljski odnos. Do nje pa ne smeš čutiti nevoščljivosti, tudi če je bil nekaj let samo tvoj zaupnik. Ni ti ga prevzela. Ko pa čutiš, da kdaj njegovo dekle namerno oddaljuje od njega, to povej njemu. Pa ne zato, da bi uničila njuno zvezo, ampak zato, da boš ohranila vajino. Ne pozabi, da lahko ljubosumen postane tvoj fant, ki ne bo razumel, da svoj prosti čas preživljaš z drugim fantom. Takrat reagiraj pametno in mu že vnaprej povej, da imaš najboljšega prijatelja, ki pozna vse tvoje skrivnosti, ne pa prijateljice. Povej mu vajino zgodovino in mu zagotovi da do drugega čutiš zgolj prijateljstvo. Tako bo vedno in že od začetka razumel, ko boš z drugim odšla na kavo in se bo na to tudi lažje navadil. Seveda ju tudi spoznaj, da bo videl, da ta »drugi« nima nobenih skritih namenov. Skupaj se družite in spoznavajte, morda se bodo s tem rodila še nova prijateljstva. Svoje prijateljstvo bosta lahko najbolje vzdrževala le, če se bosta dobro razumela tudi s partnerji, ki jih bosta imela.



Zavedati pa se moraš, da tako kot ni nikjer zapisano, da ne moreta biti najboljša prijatelja, tudi nikjer ni, da se to prijateljstvo nikoli ne bo razvilo v ljubezenska čustva. Morda to doleti njega, morda tebe, ali pa v najboljšem primeru oba ali nobenega. Zaradi tega pa ne uničita prijateljstva. V drugačen odnos se spustita šele, ko bosta vanj prepričana. Če boš kadar koli na to pomislila, tega ne zadržuj v sebi. Do tega trenutka si mu zaupala vse in mu zato zaupaj tudi to. O tem se pogovorita tako kakor se znata, potem pa bosta videla kam bo to vodilo. Saj veš dobra zveza temelji na dobrem prijateljskem odnosu in vidva tak odnos že imata, če se bodo vmešala čustva ga le nadgradita. Takrat se ne oziraj na to, da si se nekoč z vsemi štirimi otepala namigov, da sta lep par in zanikala trditve, da se videvata.. Takrat tega ni bilo in si zato to z vso pravico zanikala. Zaenkrat pa daj to na stranski tir in o tem ne razmišljaj ter pusti času čas. Če te bo prijateljstvo privedlo do tega bodi vesela takrat.

Vedno se zavedaj, da imaš najboljšega prijatelja in na to si lahko ponosna. Taka prijateljstva obstajajo in to povej tudi drugim, ki ti z opravljanjem kažejo le lastno ljubosumje in nevoščljivost. Takega prijateljstva ne prekini zaradi stvari, ki niso pomembne. Ne podleži govoricam, samo zato ker bi rada ugajala drugim in ker nočeš izgubiti drugih prijateljic. Če te imajo te rada in so resnično tvoje prijateljice, vaju bodo pustile in bodo razumele, da sta resnično zgolj najboljša prijatelja. tako kot imajo dekleta najboljše prijateljice imaš ti pač najboljšega prijatelja in vedi, da nisi edina!

prejšnji članek
Vse o majhnih modnih podrobnostih
Lepotičenje
Vse o majhnih modnih podrobnostih
naslednji članek
Sladkorna pena v laseh
Lepotičenje
Sladkorna pena v laseh
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.