Smrklja Njena.si
Moj life
 

Prednosti strtega srca

8. 6. 2015; 13.24
Avtor: Nastja H.
Srce2_461523061
Fant te zapusti in v trenutku se ti sesuje ves svet. Ne predstavljaš si, kako se boš sploh lahko pobrala in živela naprej. Punca, glavo pokonci! Ni konec sveta in življenje teče dalje. Morda bo na začetku težko in boš potrebovala kar nekaj časa, da se ti bo ranjeno srce zacelilo, a verjemi, da bo kmalu bolje. Obstaja kar nekaj prednosti, ki jih prinese razhod s fantom. Ne verjameš? Preberi jih.

1. SPOZNALA BOŠ, KAKO LJUBLJENA SI


Izguba ljubezni ti bo pomagala odpreti oči, da te imajo radi tudi drugi ljudje. V času zveze se hitro zgodi, da si tako zasedena s svojim fantom, da pozabiš, da ljubezen ne pomeni samo, da imaš rada svojega fanta. Tu so še drugi ljudje, ki jih imaš prav tako lahko rada in oni tebe. Najboljši prijatelji in družina so tisti, ki ti bodo v tvojih težkih trenutkih nudili največjo oporo. Poleg tega pa boste spet lahko okrepili medsebojne vezi.
2. UVIDELA BOŠ RESNICO
Vemo, kako težko se je spopasti z dejstvom, da si izgubila svojega sanjskega fanta. Z njim si si verjetno predstavljala svojo prihodnost. A vendar, v vajini zvezi verjetno nekaj ni delovalo, tako kot bi moralo. V vajinem primeru je očitno te minuse videl fant, zdaj ko je vajino zvezo končal, pa boš počasi te minuse spoznavala tudi ti. Včasih ti mora nekdo zlomiti srce, preden ugotoviš, da ni pravi zate. Verjemi, da bo prej ali slej prišel čas, ko bo v tvoje življenje vstopil nekdo, s katerim boš srečnejša, in takrat boš hvaležna, da se je zgodilo tako, kot se je. Če ne drugega, kdo bi si želel biti skupaj z nekom, ki ti ljubezni ne bi vračal.


3. NAUČILA SE BOŠ BITI SAMA
Po dolgotrajnem razmerju je popolnoma normalno, da se boš veliko časa počutila samo. Na začetku ti bo težko, a prej ali slej se boš naučila, kako biti sama, ne da bi se počutila osamljeno. Odkar nimaš več nekoga, ki ti ves čas stoji ob strani, je čas, da se naučiš s problemi spet spopasti sama. Verjemi, da si tega sposobna. To ti bo pomagalo okrepiti samozavest in ti dalo občutek neodvisnosti. Najprej moraš imeti rada sebe, preden imaš lahko rada še koga. Samozadostnost bo dober temelj tudi za tvojo naslednjo zvezo.
4. NAUČILA SE BOŠ LJUBITI
Z vsakim zlomljenim srcem se o ljubezni in svojih čustvih naučiš nekaj več. Žal ljubezen ni vedno večna, a bodi hvaležna, da se je zgodilo, saj je stanje zaljubljenosti nekaj najlepšega, kar lahko doživiš. Naslednjič ko se boš zaljubila, boš bolj odprta za svoja čustva in vse bolj jih boš znala izražati, če se le ne boš zaprla. Bolečina, ki jo doživljaš, ti bo pomagala, da boš pri naslednji izbiri bolj previdna. Ne zapleti se z nekom le zato, da ne boš sama. Ko bo prišel pravi, ga boš znala ceniti, vse izkušnje iz preteklosti pa ti bodo v pomoč in ljubila boš še bolj, kot si do zdaj.
5. NAUČILA SE BOŠ NOVIH STVARI O SEBI
Ko se bo končalo obdobje jokanja in depresije, se boš nekega dne zbudila in ugotovila, da ni vse tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Iz izkušenj ti lahko povemo, da se po vsakem koncu daljšega razmerja naučiš nekaj novega o sebi. Imaš več časa, da se posvetiš sama sebi in odkriješ, kaj te resnično veseli. Nova odkritja ti pomagajo, da postaneš močnejša in uspešnejša oseba. Lažje se posvetiš svojim ciljem in hitreje jih tudi dosežeš, saj imaš več časa in se ti ni treba več prilagajati. Delaš lahko, kar te je volja, brez opravičil in slabe vesti.
6. ODKRILA BOŠ, ČESA SI NE ŽELIŠ
Preden ugotoviš, kaj si želiš, moraš včasih najprej vedeti, česa si v življenju ne želiš. Enako je v razmerjih. Čas ti bo dal misliti, kaj ti v končanem razmerju ni bilo všeč in kaj vse bi si želela pri novem. Res je, da se velikokrat na koncu spominjamo samo lepih stvari. Za boljšo prihodnost pa le dobro premisli, kaj te je motilo. Na napakah se učimo in z izkušnjami se boš naučila, kaj je pomembno za trdno in dobro zvezo. Vsak razhod ti pomaga priti do spoznanja, kakšen naj bi bil tvoj popolni fant.
7. POSTALA BOŠ MOČNEJŠA
Stari pregovor kar te ne ubije, te okrepi, ki ga večkrat omenjajo babice, zagotovo drži. Na začetku si gotovo šibkejša, a iz dneva v dan s prebolevanjem postajaš močnejša oseba. Ne boš se več obremenjevala z malenkostmi in bolj boš pozorna na druge stvari, ki te v življenju osrečujejo. Izguba te prisili, da se z glavo pokonci podaš v nove izzive, čeprav se mogoče ne počutiš tako. Ko boš vso situacijo prebolela, boš močnejša kot kadar koli pred tem. Novi izzivi in življenjske preizkušnje pa se ti potem ne bodo zdeli več tako zahtevni in opravila jih boš z levo roko.
8. SVOBODNA BOŠ ZA NEKOGA DRUGEGA
Kot smo že omenili, je očitno, da v vajini zvezi nekaj ni bilo v redu. Očitno le ni bil tisti pravi, in če bi ostala skupaj, bi morda zamudila priložnost, da bi spoznala svojo sorodno dušo. Izkoristi svobodo in uživaj v tem, da si samska. Prosta si za nekoga drugega, ki bo prej ali slej pozdravil tvoje ranjeno srce.
9. PRIDOBIVALA BOŠ NOVE IZKUŠNJE
Od vsakega, ki pride ali gre iz tvojega življenja, se nekaj naučiš in z njim doživiš nekaj novega. Enako je, ko se zveza konča. Poskusila boš nov hobi, več se boš družila z drugimi in posledično spoznala nove ljudi. Pridobila boš številne nove izkušnje in si ustvarila nepozabne spomine. Verjemi ali ne, prišel bo trenutek, ko boš vesela, da si ostala samska, saj v nasprotnem primeru ne bi nikoli doživela določenih stvari.




Nihče si ne želi strtega srca, a če do tega pride, poskusi v tem najti tudi prednosti, saj ti bo tako veliko lažje. Strto srce ne traja večno, tvoje nove izkušnje, ki jih boš po razhodu dobila, pa bodo ostale nepozabne. Kar pogumno se podaj novim dogodivščinam naproti, in kdo ve, kdaj bo v tvoje življenje stopil nov fant, ki ti bo spet zmešal glavo.

prejšnji članek
Občutki...
Obsedena!
Občutki...
naslednji članek
Kaj je zate v življenju najpomembnejše?
Moj life
Kaj je zate v življenju najpomembnejše?
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.