boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Sproščeno ob morju

29. 8. 2016; 08.14
Avtor: K.M.
387_1target_girls_swim_wear_photographer_los_angeles_california
Modni kos, ki je obvezen za vsak poletni sprehod ob morju.

Vsako poletje je čas za japonke, japanke, flipflope ... Torej za priljubljeno obliko obutve, ki je odlična za sproščene poletne sprehode ob morju, vroče popoldneve po mestu, malo bolj dovršene, pa lahko tudi odlično dopolnijo tvoj večerni videz. Ne glede na vse, poletje je čas za to priljubljeno obliko sandalov, katerih čas trajanja je, žal, omejen na to vročo sezono. 


Japonke so priljubljena oblika sandalov, sestavljenih iz preprostega spodnjega dela in paščka v obliki Y. Originalno ime Flip-flops izhaja iz zvoka, ki ga povzroča nošenje te obutve. Saj veš, ko hodiš, japonka se ti sezuva in povzroča zvok, ki je velikokrat kar neprijeten. Zanimivo je, da se nad tako obliko obutve ne navdušuješ samo ti, ampak so takšne in drugačne čevlje nosili že tudi 15000 let pred našim štetjem. Moderne japonke pa izvirajo iz japonske obutve, od tu pa tudi slovenska verzija imena. 


Po letu 2000 je njihova priljubljenost zopet narasla. Zato ni čudno, da postajajo vedno bolj raznolike in da močno sledijo modnim smernicam. Različne barve, oblike in kombinacije, ki dopuščajo, da japonk ne nosiš samo na plaži, ampak so tvojo garderobo zavzele tudi v mestu, šoli, večernem izhodu ...

Že imaš svoj najljubši par?

prejšnji članek
In video leta je ...
Obsedena!
In video leta je ...
naslednji članek
Stiskala sta se na SnapChatu!
Obsedena!
Stiskala sta se na SnapChatu!
Preberite tudi