benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Pot do popolnih nog

13. 3. 2017; 04.46
Avtor: Ana K.
Razkrivamo načine depilacije.

Poznaš občutek, ko si si ravno odstranila dlačice na nogah in so ti takoj zrasle nazaj? Ne veš kako bi se lotila depilacije, ne da bi tvoja koža ostala spraskana in lisasta? Najstnica ti ponuja nekaj načinov s katerimi bodo tvoje noge ostale zapeljive dalj časa.

Klasično britvico ti odsvetujemo. Z njo bo tvoja koža postala suha in rdeča. Dlačice pa bodo pokukale na plan že v nekaj dneh. Seveda pa je to tudi odvisno od gostote in korenin, ki jih imaš. Raje uporabi:

1. Depilacijsko kremo ali peno
Postopek je popolnoma neboleč in preprost. Kremo ali peno razneseš po površini nog in počakaš, da deluje nekaj časa. Njen način delovanja je tak, da raztaplja dlačice. Nato jo odstraniš z lopatico in izpereš z vodo.

2. Epilator


Z njim je depilacija hitra in enostavna. Depilacijski strojček moraš držati navpično na kožo, nasproti smeri rasti dlak. Dlačice ostraniš s korenino vred, kar pomeni večjo učinkovitost. Primeren je za vse tipe kože.

3. Vosek
Da se lotiš voskanja, moraš najprej imeti dlačice dolge vsaj pol centimetra. Noge najprej povoskaš, nato pa s pomočjo lepilnega traka odstraniš vosek kot tudi dlačice, ki so se prijele nanj. Ta tehnika ti omogoči, da imaš kar tri tedne mir z nadležnimi dlakami. Je pa res, da metoda ni čisto neboleča.

Sicer obstaja še lasersko odstranjevanje, ki omogoča trajno odstranitev, a vendarle ti tega še ne potrebuješ, ker tvoje dlake niso tako goste in močne.

Želeli pa bi te še opozoriti na nego kože po depilaciji. Pomagaj si z vlažilnimi proizvodi. Soncu pa se izogibaj vsaj še kakšen dan, da ne bi sprožil kakšne neželene reakcije.


Naj tvoje noge zasije kot še nikoli!

prejšnji članek
Kako se lotiti nakupa prvega modrčka?
Moj life
Kako se lotiti nakupa prvega modrčka?
naslednji članek
Veliki horoskop - 4. DEL
Moj life
Veliki horoskop - 4. DEL
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska