evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Če prenehaš s tem, ne bo več mozoljev

25. 3. 2016; 12.14
Avtor: K.M.
494617
Si že preizkusila?

V obdobju najstništva in, moramo te razočarati, tudi še kakšno leto po tem, se boš srečevala z aknami oziroma mozolji po telesu. Najbolj nadležni so tisti po obrazu, ki jih želiš vedno odstraniti, ali prekriti. Pri teb pa delaš usodno napako. Takoj prenehaj s tem.

Ličila povzročajo mozolje
Seveda jih ne povzroči maskara, ampak vse tiste kremice in preparati, ki jih uporabljaš za prekrivanje mozoljčkov. Zakaj? Pojavi se ti mozolj, ti v paniki poprimeš po kremah, pudrih, korektorjih, ki ga uspešno prekrijejo. Vendar samemu mozolju in koži s tem ne delaš nikakršne usluge. Mozoljčki nastanejo zaradi hormonov in zaradi čistoče tvoje kože. Z nanašanjem umetnih snovi in ličil, pa ta koža ni čista. Hkrati ji zapreš pore, kar tvojo kožo še dodatno zmasti. Mozolj pa ne izgine, ampak ga zgolj prekriješ. Zaradi zaprtih por, pa nastane še več mozoljev.

Zato prenehaj s prekirvanjem mozoljev, ampak dobro očisti svojo kožo. Ko se pojavijo, je sicer že prepozno, a lahko vseeno poskrbiš, da jih ne bo še več. Večkrat na dan si dobro umij obraz, ga dobesedno zdrgni in na koncu umorabi tonik, ki bo pore zaprl, ne zamašil, ampak zaprl, s tem pa v kožo ne bo prihajala dodatna umazanija.
Če slučajno uporabljaš kreme, pudre in druge preparate, moraš biti pri umivanju še bolj dosledna.

prejšnji članek
Končno je tu
Obsedena!
Končno je tu
naslednji članek
Uradno je!
Obsedena!
Uradno je!
Preberite tudi