Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Hitro in neboleče

28. 12. 2016; 03.45
Avtor: K.M.
shave-legs
Kako?

Voskanje
Voskanje je tehnika, kjer se na kožo nanese topel vosek, ki se s hitrim potegom skupaj z dlakami odstrani. Dobra lastnost voskanja je, da naredi kožo mehko in natančno odstrani dlake. Najlažje je, da greš na odstranjevanje z voskom v kozmetični salon, kjer bodo izkušene kozmetičarke hitro in učinkovito opravile svoje delo. Vse to pa lahko narediš tudi sama, vendar se zavedaj, da tekoč in lepljiv vosek povzroča veliko več nereda, kot si morda predstavljaš. Poleg tega boš šele z nekaj prakse dobila občutek, koliko voska moraš nanesti in kako ga najučinkovitejše odstraniš.
Voskanje je primerno za predele, kjer koža ni tako mehka in občutljiva. Če se boš lotila voskanja dlak pod pazduho ali v bikini predelu, potem imej v mislih, da bo to zelo boleče.
+ počasna rast dlak, te postanejo manj goste in tanjše

- boleče, dolgotrajnejše, odstraniš lahko le dovolj dolge dlake

Britje
Britje z britvico je še vedno najpogostejša metoda krajšanja dlačic. Preden se lotiš britja, si priskrbi solidno britvico. Priporočamo, da ne izbereš najcenejše, ampak takšno, ki ima vsaj tri rezila in mazalni trak. Lahko izbereš britvice s fiksnim nastavkom za enkratno uporabo ali pa britvice z zamenljivimi nastavki. Prav tako si priskrbi gel za britje, ki bo poskrbel, da bo britje gladko in nežno.
Pred britjem je priporočljivo, da narediš piling, s katerim boš odstranila odmrlo kožo in tako poskrbela za lažji dostop do dlačic. Na nogo nanesi gel za britje in potegni z britvico v nasprotni smeri rasti dlačic. Najbolje je, da se briješ pod prho. Topla voda bo odprla pore in zmehčala kožo ter dlake, kar bo omogočilo učinkovitejše britje. Nikakor se ne brij 'na suho', saj boš s tem poškodovala povrhnjico kože, ki te lahko peče in se lušči. Če nimaš možnosti, da bi se obrila med prhanjem, potem uporabi vsaj gel za britje, ki ga lahko nadomestiš tudi z balzamom za lase. Britvico po eni ali dveh uporabah zavrzi, saj se na njej naselijo bakterije, ki lahko povzročijo vnetje. Poleg tega se britvice skrhajo in posledično bo britje slabše. Slaba stran britja je, da dlačice spet hitro zrastejo. Opazila boš, da bodo noge že naslednji dan po britju bodeče na otip.
+ hitro
+ neboleče
+ ugodno


+ učinkovito: britje odstrani vse, tudi manjše dlačice, zato so noge po njem gladke

- ker britvica odreže dlako le na površini, dlačice spet hitro zrastejo
- z rednim britjem dlačice postanejo močnejše in temnejše
- poškodovana koža – britje lahko pripelje do manjših ureznin
- bodeča koža, ko dlačice rastejo


- vraščanje dlak, nastajajo pikice in mozolji

prejšnji članek
S preprostimi vajami do zapeljivih nog!
Obsedena!
S preprostimi vajami do zapeljivih nog!
naslednji članek
Justin Bieber izgubil tožbo
Obsedena!
Justin Bieber izgubil tožbo
Preberite tudi