Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Lepotne skrivnosti iz Brazilije

30. 10. 2017; 02.00
Avtor: Julija
ženska, plaža

foto: Profimedia

Lepotni napitki, telesna vadba, gladke noge in ogromno samozavesti je tisto, s čimer boš tudi ti prebudila Brazilko v sebi.

Brazilija velja za deželo lepih deklet, ki jih preprosto moraš imeti rad. So srčne, strastne in zapeljive, najverjetneje pa jih poznaš iz telenovel ali z modnih brvi, saj najbolj znani angelčki Victoria's secret prihajajo prav iz te države. Zagotovo se strinjaš, da se na primer Adriana Lima, Giselle Bündchen in Daniela Braga ponašajo s sanjsko grivo in izklesanim telesom, za kar so zagotovo zaslužni tudi dobri geni. A kaj, če ti zaupamo, da sta skrb za lepo telo in neskončna samozavest »vklesani« že v mentaliteto brazilskega naroda?

1. V nasprotju z Evropejkami, ki se že zjutraj kritično proučujemo v ogledalu, imajo samozavestne Brazilke povsem preprost trik: kadar se ne počutijo dobro, pogledajo stran! Ko imaš »slab« dan, naj bo ogledalo preprosto tabu, saj se boš že naslednji dan videla v povsem drugačni luči.


2. Odkrij svoj občutek za telo, kot je to značilno za Brazilke. Medtem ko si mi pogosto želimo imeti popolno telo, se dekleta v Braziliji ne menijo za to, ali nosijo številko 36 ali 40. Če si kdaj spremljala karneval v Rio de Janeiru, potem veš, da so vse plesalke videti odlično, pa čeprav ne nosijo številke XXS. Njihove ideal je namreč čvrsto, zdravo telo z veliko zadnjico, za katero skrbijo s plesnimi vajami in različnimi vadbami, ki vsebujejo elemente sambe, capoeire in aerobike. Če bi se tudi ti rada preizkusila v energičnih plesnih vadbah, potem brž odklikaj do spletne strani bližnje plesne šole. Poleg lepega telesa te latino ples navda tudi z v nebo vpijočo energijo.
3. Brazilska dekleta šport vgradijo v svoj vsakdan, zato večere le redko preživijo za računalnikom ali na kavču. Nenehno se gibljejo, tako čez dan, ko se zunaj podijo za žogo, kot zvečer, ko se na plaži ali v bližnjem klubu prepuščajo plesnim ritmom. Pravijo, da pri tem pokurijo toliko kalorij kot pri dveurni intenzivni vadbi v fitnesu. Ples se splača, kajne?


4. Brazilke se zavedajo, da nihče ni popoln, prav vsaka izmed nas pa je edinstvena. Ker veliko časa preživijo na plaži v bikiniju, brez težav pokažejo svoje telo in se z njim tudi ne obremenjujejo. Veliko bolj pomembno se jim zdi, da se znajdejo v dobri družbi, se veliko smejejo, poklanjajo komplimente drugim ženskam, predvsem pa se med seboj ne primerjajo. Morda je tvoja odlika zadnjica brez celulita, sosedova punca pa ima izklesan trebuh? Namesto da se osredotočaš na negativne točke, se veseli vseh svojih pozitivnih točk, priznaj pa jih tudi drugim dekletom!
5. Kozmetika je za Brazilke neverjetno pomembna, saj je kozmetičnih svetovalk celo več kot učiteljev! Nohte si lakirajo že majhne deklice, najbolj priljubljen lepotni postopek pa je brazilska depilacija. Ženske si redno odstranjujejo sramne dlake, kar niti ni nenavadno, saj več kot polovica prebivalcev živi v bližini morja in so tako skoraj ves čas v bikiniju. Ker dekleta rada nosijo lepo spodnje perilo, ki poudari njihovo ženskost ali dekliškost, je še pomembnejše, da so do potankosti urejene. Tudi ti letos poskrbi zase in se neguj, in to ne le takrat, ko se odpravljaš na zmenek, morje ali zabavo, saj nikoli ne veš, kdaj te preseneti kakšna nepričakovana dogodivščina, ko si boš želela pokazati sebe v najboljši različici.


6. Brazilke prisegajo na tekoče črtalo, ki jim podari nadvse zapeljiv pogled. Tako ga lahko dosežeš tudi ti: na mizo položi ogledalo in glej rahlo navzdol, da oko ostane priprto. Črto povleci od sredine do zunanjega kotička, nato pa še do notranjega kotička. Zunanji lok lahko za večerni videz še odebeliš, nato pa nanesi izdaten sloj (vodoodporne) maskare.

prejšnji članek
Demi Lovato je za noč čarovnic postala Selena
Obsedena!
Demi Lovato je za noč čarovnic postala Selena
naslednji članek
Taylor Swift ima dvojnico!
Obsedena!
Taylor Swift ima dvojnico!
Preberite tudi