Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Trendi pričeške za vse oblike obraza

26. 8. 2018; 02.01
Avtor: Revija Top!
frizura

Če želite poudariti svoje oči, izberite ščipalke v njihovi barvi. foto: profimedia

Ovalnemu obrazu navadno pristajajo vse dolžine in oblike frizur.

Je tvoj obraz ovalne oblike? Srečnica! Imaš obliko obraza, ki mu pristajajo vse oblike pričeske. Lahko je ravna, nakodrana, kratka, dolga, pristaja ti prav vse. Kaj pa pristaja drugim oblikam?

Oglata ali pravokotna: Ženske z oglato obliko želijo nekako prikriti svoje čeljustne kosti, saj so te precej velike in opazne. Najpomembnejše je, da se izogibaš pričeskam s pažem, ki sega do roba čeljusti. S tem jo namreč še bolj poudariš. Najboljše je, da si puščaš dolge lase, ki bodo odtegnili pozornost od čeljusti. Prečo si delaj na strani in ne na sredini. S tem boš na videz izničila oglato obliko obraza.


Okrogla: Izogibaj se pričeskam »na gobico« in kratkim pažem, ker bo sicer tvoj obraz videti še bolj okrogel. Prav tako bodi pozorna na to, da si lase, kadar jih kodraš, vedno oblikuješ navzven, nikoli navznoter. Prečo si naredi na sredini glave, saj boš s tem izničila krog.
Srčkasta oblika: Ker je brada del telesa, ki bi ga rada izpostavila, tej obliki obraza pristajajo kratke pričeske – lahko celo krajše od ličnic. Tej obliki pristajajo tudi resice in na splošno pričeske z različno dolžino las. Pri takšni obliki obraza je lase priporočljivo kodrati in oblikovati navznoter.
Diamantna: Ker je čelo veliko in poudarjeno, ga je dobro malo omiliti, kar narediš z raznimi resicami. Prav tako želiš narediti bujen vrh lasišča, da ga uravnotežiš s spodnjim delom obraza. Priporočljivo je, da nosiš prečo na strani.
Podolgovata: Pri podolgovatem ali dolgem obrazu najprej želiš optično skrajšati dolžino obraza. To najlažje storiš s frufrujem. Izogibaj se dolgim ravnim lasem, ki bodo še bolj poudarili že tako dolg obraz. Raje se postrizi na resice, in namesto da si lase likaš, se osredotoči na to, da jih narediš čim bolj košate. Prav tako pazi, da si prečo delaš na stran.

prejšnji članek
Lahko postanete svetovni rekorder!
Obsedena!
Lahko postanete svetovni rekorder!
naslednji članek
V treh korakih do boljšega počutja in vitkega telesa
Moj life
V treh korakih do boljšega počutja in vitkega telesa
Preberite tudi