Smrklja Njena.si
Moj life
 

Škisova tržnica

20. 4. 2015; 11.26
Avtor: K. Š.
uvodna

foto: promocijsko gradivo

18. Škisova tržnica bo 7. maja 2015 na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi združila mlade iz vse Slovenije. Vrata bo za obiskovalce odprla ob 12. uri. Ne zamudite!

Škisova tržnica je reprezentativna prireditev Zveze ŠKIS, ki bo že 18. leto v prestolnici združila kar 56 študentskih klubov iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Svoja vrata bo obiskovalcem odprla 7. maja ob 12. uri. Atraktivno popoldansko in večerno dogajanje se bo pričelo s slavnostnim mimohodom študentskih klubov, nadaljevalo pa ob klubskih stojnicah. Klubi se bodo letos predstavili v samem centru študentskega življenja, na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi. V neposredni bližini fakultet in študentskih domov bodo s specifičnim narečjem, kulinariko in zanimivostmi zastopali barve šestih slovenskih regij in kot že tradicionalno ustvarili Slovenijo v malem. Na sedmem, mednarodno obarvanem otočku, bodo svoje dobrote in zanimivosti predstavili tudi študenti iz tujine.

Ne zamudite glasbenih nastopov!

Prireditveni prostor Škisove tržnice bo tudi letos razdeljen na malo in veliko prizorišče. Klubi bodo stojnice postavili na velikem prizorišču, dogajanje pa se bo v večernih urah preselilo pred glavni koncertni oder, rezerviran za Bandite, skupino Imset, Orlek, Greg & Domine, Hamo & Tribute 2 Love, Klemen Klemen & T-Baggers, Mi2 in Dare Acoustic. S skupino Help! A Beatles Tribute Band bomo skupaj prepevali uspešnice legendarnih Beatlov, prvič v Ljubljani pa praznovali 40. jubilej Parnega valjaka!

Na glavni oder bo v uvodnem delu večernega koncerta stopila tudi zmagovalna skupina Škisolova, na malem prizorišču pa bodo letošnji Collegium Clubbing elektronski oder zatresli izbrani izvajalci elektronske glasbe: Blubird, Alex Ranerro, The Lickerz, Matteo Kunst, Clay Clemens, DY A-Lone in DJ MC Berny.

Škisova tržnica pa danes ni prepoznavna le po svojem kulturnem in zabavnem konceptu, temveč tudi kot prva EKO prireditev v Sloveniji, ki s sprotnim ločevanjem, odvažanjem in recikliranjem odpadkov skrbi za čistočo prizorišča, hkrati pa mlade osvešča o družbeni odgovornosti in primernem ravnanju z odpadki.

Vstopnina gre tudi v dobrodelne namene

Za enkratno izkušnjo, celodnevno kulinarično doživetje in atraktiven večerni program z izjemnimi nastopajočimi bodo obiskovalci letos ošteli 3 evre, s plačilom vstopnine pa pomagali ohraniti ekološko in dobrodelno usmeritev prireditve. Del sredstev, zbranih z vstopninami, bodo organizatorji namenili v dobrodelni sklad Botrstva v Sloveniji.

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

prejšnji članek
Konec je!
Obsedena!
Konec je!
naslednji članek
Tiho!
Obsedena!
Tiho!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.