Smrklja Njena.si
Moj life
 

Disco hits vs. New disco beats!

4. 2. 2015; 14.40
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Tradiconalna pustna sobota v disco ritmih.

DISCOmutante KARNEVAL 2015: JAMIRKO IN MIREN FANKICH SE VRAČATA NA TRADICIONALNO DISCO PUSTNO SOBOTO V CVETLIČARNI 14. 2. 2015!


Lanskega marca sta JAMirko in Miren Fankich po nekaj letih premora nadela masko in v Cvetličarni priredila mutantsko disco beats avanturo DISCOmutante Karneval 2014. Letos se alter-ego duo kolektiva Beyond Stereo vračata, z domačo zasedbo gramofonskih mutantov in novim DISCOmutante Karnevalom 2015, 14. 2. 2015 od 22.00 v ljubljanski Cvetličarni!

Nadaljevanje lanske zloglasne zabave za skrite karakterje in razcepljene osebnosti bodo znova zaznamovali osvobajajoči mutirani izgledi, kakovostni disco beati in pustni outfiti vsakega člana karnevala!

DISCOmutante tako nadaljuje obujeno tradicijo spreminjajočih se disco beatov, kjer vsem poznani hiti disco ere dobijo nov, svež prizvok, zgolj in samo s pomočjo iznajdljivih didžejev in njihove glasbene tehnologije. Znova bomo priča postopnemu mutiranju klasičnih disco beatov in hitov, ki bodo do konca večera nadeli svojo futuristično preobleko modernejših elektronskih ritmov.

JAMirko in Miren že več kot desetletje z roko v roki navdušujeta z mojstrskim izborom in mixi, s seboj imata vedno zavidanja vredno zasedbo prijateljev, ki bodo poskrbeli da nihče v Cvetličarni ne odide pred jutrom. Na odru se jima bosta še pridružila stara pustna disco znanca, DJ K'Pow in Mique. K'Pow je klubski javnosti poznan po hip-hop glasbi, ki jo konstantno dograjuje s funk, soul, disco in original breaks inserti. Mique je eden izmed članov kolektiva Nered, ljubiteljev nudisco clubbinga in neumorni selektor za gramofoni. Četvorica petih vas bo na pustno soboto prepeljala od klasik disco obdobja, do polomljenih in mutiranih disco ritmov v novejših, modernejših preoblekah.

Tema karnevalskega vzdušja: "Disco hits vs. New disco beats!"

Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji disco klasik iz 70-ih in 80-ih let, prav tako pa tudi ostali, ki si želijo sodobne preobrazbe plesnega disco zvoka. Brez skrbi, JAMirko s kvartetom obljublja, da ne bodo pozabili originalnih disco klasik, ki pa jim bodo dodali evolucijsko dimenzijo, zamutirali jih bodo in mešali z sodobnimi različicami disco klubskega zvoka. V celotnem večeru si glasbeni mutanti želijo predstaviti spremenjene ritme, v katerih pa bo vedno mogoče prepoznati nekaj poznanega in plesnega.

Karneval pa ne bi bil pravi karneval, če ne bi pripravili tudi parade presenečenja in posebnega akta, ki bo posebej nagradil tiste, ki si bodo ob svojem mutiranju zares dali duška!

JAMIRKO

JAMirko, soustanovitelj RDYO DJs in eden najbolj razpoznavnih in uveljavljenih DJev na slovenski klubski sceni, ima glasbo praktično v krvi. Prihaja iz glasbene družine in je po končani glasbeni akademiji nekaj let kot violinist soustvarjal v orkestru Slovenske Filharmonije. V 90-ih je soustanovil in bobnal v legendarnem slovenskem jazz-funk bandu Heavy Les Wanted. V njegovem studiu “T3S Muzik” je in še vedno nastaja širok spekter elektronske glasbe, izdane na številnih kompilacijah in promocijskih CD-jih. Trenutno je v nastajanju njegov prvi samostojni album.

Glasbene korenine JAMirka segajo globoko v funk, acid jazz, disco, jungle-drum'n'bass, trenutno pa njegov glasbeni spekter obsega tudi dubstep in novejše elektronske bass ritmike. Poleg DJanja in glasbene produkcije tudi aktivno sodeluje z RedBullovo glasbeno akademijo (Red Bull Music Academy) kot Mr.X - zastopnik in predavatelj v Sloveniji.

https://www.facebook.com/JAMirko

https://www.facebook.com/rdyodjs

http://www.redbullmusicacademy.com/

K'Pow

K'Pow je kot član DJ kolektiva RDYO DJs aktiven od leta 1997. Do danes je za gramofoni gostoval v klubih in na glasbenih dogodkih povsod po Sloveniji in Evropi skupaj s priznanimi slovenskimi in tujimi DJ-i. Zadnja leta intenzivno sodeluje s hrvaškim MCjem SunnySun kot DJ pri ustvarjanju The SunnySun Show in nastajanju njegovega mikstejpa. Njegov DJ repertoar obsega hiphop, funk, disco, soul in original breaks.

http://soundcloud.com/kpow

http://www.mcsunnysun.com/

https://www.facebook.com/MCSunnySun

JAMirko & Miren Fankich predstavlja

DISCOmutante Karneval 2015

Cvetličarna, Kranjčeva 20, Ljubljana

Pustna sobota, 14. februar 2015 ob 22h

Za gramofoni:

JAMirko

Mique

K'Pow

Miren Fankich

prejšnji članek
Gala smešno
Moj life
Gala smešno
naslednji članek
Prihajajo Minioni!
Obsedena!
Prihajajo Minioni!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.