benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Dan ljubezni

23. 5. 2013; 08.00
Avtor: Manca
uvodna

foto: arhiv Smrklja

Bi rad/a delila lepe misli, ljubezen in srečo? Pridruži se pozitivni akciji..izvoli vse informacije.

Že nekaj časa se vse okoli nas ljudje počutijo vse slabše, različni pritiski v obliki slabih novic - od doma, iz tujine - zmanjšujejo optimizem in voljo do življenja. V družbi je čutiti pomanjkanje skupnih vrednot in ciljev. Zdi se, da se ne moremo zediniti in združiti na področjih, ki so pomembna za prihodnost nas in naših otrok. Zato smo želeli ta trenutek ustaviti z dogodkom 23. maja, se uglasiti skozi osnovno vrednoto, ki je ljubezen in pokazati sebi, okolici in svetu, da znamo, želimo in zmoremo.

Ideja se je porodila že pred leti, a je dozorela ob primerni priložnosti - ob 100. obletnici Pihalnega orkestra Logatec. Želja je, da bi se v času pretežno slabih novic ljudje odprli in začutili nekaj pozitivnega. Zapeli v en glas in za hip odložili skrbi. Se končno enkrat uglasili v skupni ideji.

Pesem Dan ljubezni je himna ljubezni. Povezuje in ne razdružuje. Presodili smo, da pozitivno vpliva na naš prostor in sporoča tisto, kar želimo povedati. Starejše nostalgično spominja na čas, za katerega se zdi, da je bilo ljubezni več in je bila lažje dostopna, mlajšim daje zaupanje vase in vero v jutri, vsem skupaj pa odpira pot naprej.

Namen Dneva ljubezni je širok. Želimo si, da bi se ljudje zavedali, da se odgovor na vsa vprašanja skriva v njih. Če želimo, da bi ta odgovor postal naš skupni odgovor, moramo združiti svoje moči in povedati v en glas. To je naše skupno sporočilo, to je ljubezen.

Pridružile so se tudi vzgojno varstnevene institucije. Šole in vrtci so se pridružili tako s prepevanjem in igranjem pesmi, kot z izdelovanjem srčkov. Nekaj se jih je prijavilo, sodelujejo pa na različne načine, kar nas zelo veseli. Nekateri - na primer na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, so pripravili medgeneracijski koncert, spet drugje - na primer v OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani, bo sodelovala celotna razredna stopnja - vsi hkrati bodo že dopoldan zapeli. Največ aktivnosti bodo izvajali na OŠ Tabor v Logatcu, kjer bodo prav vse aktivnosti tega dne posvetili ljubezni.

Izdelana srca bi naj potovala. Ko ga izdelamo, ga podarimo osebi z dobrim dejanjem, z dobro mislijo. Če ga prejmemo, ga z dobrim delom podarimo naprej. Naj se ne ustavijo. Naj potujejo. Naj se srca širijo in tako tudi dobra, nesebična dela.

Dan in uro smo določili le zato, da zgostimo naše dogajanje v določen trenutek. Veliko je aktivnosti, ki se bodo dogajale prej in kasneje. Pomembno je, da sodeluje veliko ljudi in da se pridružijo s pravo energijo. Želimo si, da je čim več takih, ki začutijo z nami.

K sodelovanju so vabljeni prav vsi. Lahko zapojejo, zaigrajo ali pa zgolj prisluhnejo in se pridružijo na tak način. Izdelajo srce in ga podarijo. Zaplešejo... Veseli pa bomo, če svoje sodelovanje sporočijo tudi na naš naslov - tako bomo vedeli, koliko nas je začutilo skupaj.

Če imaš kakšno vprašanje ga lahko zastaviš na 1.danljubezni@gmail.com;  vse informacije so na www.dan-ljubezni.si; kjer so objaviljene tudi note za različne zasedbe in zemljevid dogajanja.

Ob 18. uri bodo po vsej Sloveniji zaigrali, zapeli in zaslišali v en glas pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Prijavilo se je okoli 70 zasedb, kar pomeni več tisoč oseb, ki bodo nastopile na več kot 40 prizoriščih. VABLJENI; DA SE NAM PRIDRUŽITE!

prejšnji članek
Ti ne boš …
Obsedena!
Ti ne boš …
naslednji članek
Študentska modna revija za pomlad/ poletje 2014
Lepotičenje
Študentska modna revija za pomlad/ poletje 2014
Preberite tudi