benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

'Šlatanje' prepovedano!

29. 10. 2016; 07.19
Avtor: K. Š.
sev-how-to-flirt-3-teen-girl-boy-lean-lgn
Nekje med šestim in sedmim razredom, ko si ti že zdavnaj opravila obred nakupovanja svojega prvega modrčka, se tvojim sošolcem popolnoma utrga.

Hormoni jim začnejo delovati po svoje in zdi se, da jim gre (na zelo otročji način) po glavi samo seks. Pomembna pridobitev, kot so nove telesne obline, ne morejo iti neopaženo mimo fantovskih radovednih oči in najdejo se korenjaki, ki jim opazovanje od daleč še zdaleč ni dovolj. Razposajeno divjanje in lovljenje po dvorišču je eno, dotikanje delov tvojega telesa brez tvoje privolitve pa povsem druga zgodba, v kateri si ti tista, ki mora znati reči ne.

Kje je meja med razposajenostjo in nadlegovanjem, veš samo ti sama – pomembno je, da za vsako takšno dejanje, pri katerem se ne počutiš prijetno, nemudoma ukrepaš.

1. Na pol v šali

Če te nek bučman torej zagrabi za zadnjico, imaš vso pravico, da ga nemudoma klofneš. Če si upaš in če se vse skupaj zdi kljub vsemu bolj razposajena šala kot ne, mu vrni milo za drago. Verjemi, da bo močno presenečen, ko ga boš pričela grabiti in ščipati ti.

2. Teženje

Poskus dotikanja tvojih najintimnejših delov ali govorjenje o njih, vsa podobna dejanja, pri katerih se počutiš neprijetno, so prepovedana! Če se ti zgodi kak takšen poskus, jasno in glasno povej, da tega nočeš in da se tebi vse skupaj ne zdi niti malo smešno. Fantje, ki imajo kljub obilici hormonov v glavi razčiščene stvari, bodo resen pristop razumeli in ne bodo sitnarili naprej. Tisti, ki se ne bodo umirili, pa sodijo že v naslednjo točko.

3. Nadlegovanje

Prejšnja točka je govorila o poskusih, če pa se kdo dejansko spravi nate, je tvoja prva naloga, da o dejanju obvestiš starše, razrednika, psihologa ali kogarkoli, ki mu zaupaš.

Spolno nadlegovanje je prepovedano z zakonom in nikar se ne pusti prepričati komu, ki bi ti morda lahko rekel, da delaš iz muhe slona. Še dvakrat bolj pomembno je, da spregovoriš, če te nadleguje kdo, ki je od tebe starejši ali v nadrejenem položaju. Tudi če nosiš mikro minike ali pa če bi hodila naokrog naga, mora nadlegovalec upoštevati tvoj ne.  

4. Posilstvo

ZARES upamo, da se ti to NIKOLI NE zgodi, če pa se zgodi ali če se dogaja, moraš, ampak zares moraš povedati komu od odraslih oziroma o tem obvestiti policijo. Nisi kriva, da si postala žrtev posiljevalca in ni sramota, da se ti je kaj takšnega zgodilo. Sramota je, da na svetu obstajajo ljudje, ki kaj takšnega počnejo. Prav tako je tvoja dolžnost, da prijaviš posilstvo, če zanj izveš, pa čeprav si morala tisočkrat priseči, da boš tiho. Vključuj se v skupine, ki pripravljajo projekte, s katerimi skušajo opozoriti na problem državo,  postani prostovoljka in sodeluj v razpravah, povezanih s tem saj boš s tem (pre)velikemu številu deklet zagotovila boljši in varnejši jutri.

prejšnji članek
So se zares norčevali in zabavali?!
Obsedena!
So se zares norčevali in zabavali?!
naslednji članek
Plačal je njeno okrevanje?!
Obsedena!
Plačal je njeno okrevanje?!
Preberite tudi