sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj jo moraš piti?

10. 7. 2017; 08.45
Avtor: K.M.
teen-athlete-drinking-water
V času vročinskega vala, moraš biti še posebej pozorna.

Vročina, ki nas je zajela, je s seboj prinesla tudi dejstvo, da se skozi cel dan bolj potiš. S tem procesom pa se iz tvojega telesa izloča več in več vode, ki jo moraš nadomestiti. Če si prej popila 2 litra vode na dan, moraš v tem času to količino občutno povečati. Saj veš, več kot jo izgubiš, več jo moraš nadomestiti.

Se v zadnjem času zjutraj zbudiš vsa prepotena? To je seveda znak, da je tvoje telo izgubilo več vode kot ponavadi, namesti pa jo takoj, ko vstaneš. Najpomembneje je, da zjutraj popiješ dovolj vode, ki pospeši tvoje telo, ga zbudi in mu da dodatne energije, potrebne za normalno funkcioniranje. Bolj kot zajtrk je pomembna voda. Ne sok, ampak voda. Ne prehladna in ne pretopla.

Čez dan imej v torbi vedno stekleničko vode. Požirek po požirek, da bo tvoje telo vedno rehidrirano. Ko greš od doma, si v njo daj še kakšen košček ledu, da bo voda dlje časa ostala hladna. Hkrati jo lahko že čez noč pustiš v hladilniku, saj v tej vročini voda iz pipe ni tako zelo hladna. 

Ponoči imej na svoji nočni omarici vedno kozarček ali steklenico vode. Če se ponoči zbudiš in začutiš žejo, moraš takoj malo popiti. Telo ti bo hvaležno. 

prejšnji članek
Preprosti lepotni triki, ki jih mora poznati vsako dekle
Lepotičenje
Preprosti lepotni triki, ki jih mora poznati vsako dekle
naslednji članek
Ali lahko fant ugotovi, da sem še devica?
Moj life
Ali lahko fant ugotovi, da sem še devica?
Preberite tudi