oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Mesto, ki še vedno skriva številne kotičke

17. 9. 2015; 08.12
Avtor: K.M.
hotelplaza_ljubljana_02
Kako dobro poznaš glavno mesto Slovenije?

Ljubljana je slovensko mesto, o katerem se največ govori. Če prihajaš iz nje, zagotovo meniš, da poznaš čisto vsak skrivni kotiček, tudi tiste iz drugih krajev pa ste o mestu veliko izvedele v šoli ali iz izletov, ki ste jih z družino že opravili. Ampak nam ob vsem tem verjameš, da Ljubljane zagotovo ne poznaš do njene potaknosti. Zato ti tokrat predlagamo, da za naslednji izlet izbereš prestolnico, tudi če si domačinka, si lahko še vedno ogledaš veliko zanimivosti.



Slovensko prestolnico vsako leto obišče več in več turistov, privabi jih lega, čistoča, lepota in seveda tudi zgodovinska ter kulturna dediščina. Kako dobro pa jo poznaš ti? Pusti na strani grad, ki je v mestu najbolj opazen, ogled znaminitih mostov, ali sprehod po parku Tivoli ... Kolikokrat se ozreš okoli sebe, pogledaš v nebo in začutiš tisti pravi utrip mesta, ki ga še nisi okusila.

Kaj si moraš ogledati?
Nikakor se ne smeš osredotočiti samo na središče mesta, kjer je seveda veliko poznanih znaminitosti, vsedi se na avtobus ali vlak in se osredotoči tudi na obrobje mesta. Si recimo vedela, da je v ljubljani tudi smučarska skakalnica, na kateri trenirajo tudi najboljši slovenski skakalci? Ali pa da so na obrobju tako zanimivi butični hoteli, da si jih za prenočitev izbirajo tudi največje zvezde?


Če ne boš spala v njih, pa si moraš zagotovo ogledati nekaj ljubljanskih hostlov. Recimo Celica in Trezor, kjer so sobe dejansko narejene v nekdanjih celicah oziroma trezorjih.

Kupi si kepico sladoleda, saj so takšne in drugačne sladolednice našo prestolnico poplavile. Prav vse pa imajo posebne in domače okuse, ki si jih boš zaželela še in še in ...

Prikluči se turistnični skupini in skozi njihove oči spoznaj pravo podobo Ljubljane. V njej se lahko zabavaš, ukvarjaš s športom, se kulturno izobražuješ in predvsem prepustiš toku.

prejšnji članek
Tudi športnice lahko sledite modi
Lepotičenje
Tudi športnice lahko sledite modi
naslednji članek
Najbolj brane knjige
Obsedena!
Najbolj brane knjige
Preberite tudi