sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Obišči pravljično mesto

4. 10. 2015; 06.00
Avtor: Ana K.
Dunaj je povezan tudi z našo preteklostjo.

Verjetno ti v hladnejših dnevih ni do raziskovanja in odkrivanja novih mest. Ampak Dunaj je primer mesta, ki ga moraš obiskati ravno takrat. Zimski dnevni so tisti, ki ustvarijo nepozabno vzdušje, ki ti bo ostalo še dolgo v spominu. Rezerviraj si zimske počitnice za obisk pravljičnega mesta. 

Zakaj na Dunaj?

Dunaj je imel v preteklosti največji vpliv na Slovenijo in Slovence. Tam so izobrazbo in delo iskali naši največji kulturniki med njimi tudi France Prešeren in Jože Plečnik. Torej ga moraš obiskati že zaradi spoštovanja naše zgodovine in kulture.

V zimskih dneh pa se lahko udeležiš tudi tradicionalnega božičnega sejma, ki vsako leto poteka pred mestno hišo. Praznični Dunaj je nekaj najlepšega in to moraš doživeti. Poskrbeli pa bodo tudi za to, da bo tvoj želodček poln. Prazničnih dobrot zagotovo ne bo manjkalo.

Znamenitosti, ki so vredne ogleda tam ne manjka. Ogledaš si lahko dunajsko opero, cesarski dvor Hofburg, Parlament, mogočno mestno katedralo in seveda dvorec Schönbrunn. Le-ta naj bi bil tudi najzanimivejša atrakcija za turiste, saj so v njem prebivali kraljica Marija Terezija, Franz Jožef I. in njegova Sissi.

Dvorec Schönbrunn

Dunaj pa tvoje duše ne bo napolnil samo s kulturo in umetnostjo, temveč bo poskrbel tudi za tvojo zabavo. V mestecu je namreč zabavišči park Prater, kjer lahko napolniš baterije s smehom in adrenalinom. Priporočamo pa ti tudi ogled dunajskega živalskega vrta in muzeja voščenih lutk. Če si mislila, da je samo v Londonu, si živela v zmoti.

Zabaviščni park Prater

Obišči Dunaj in si pričaraj nepozabno praznično vzdušje.


Dunajski živalski vrt

Dunajski živalski vrt

prejšnji članek
Kako naj se motiviram za učenje?
Moj life
Kako naj se motiviram za učenje?
naslednji članek
Nežni trenutki mladega para
Obsedena!
Nežni trenutki mladega para
Preberite tudi