sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako naj se motiviram za učenje?

4. 10. 2015; 07.00
Avtor: Ana K.
Najstnica je zate poiskala rešitev.

Šola zna biti včasih kar naporna. Naloge, spraševanja, testi … in tukaj nastopi težava. Kje najti motivacijo in voljo za učenje? Vemo, da je tvoj vsakdanji urnik poln. Ko pridejo zraven šolskih obveznosti še obšolske pa ti resnično ne ostane nič časa za učenje, za povrh pa si še utrujena od napornega dneva. Ne skrbi. Najstnica ima rešitev za tvojo težavo.



Možnosti za izboljšanje motivacije za učenje:

1. Naredi si časovnico
Zelo pomembno je, da si organiziraš svoj čas. Naredi si urnik za učenje. To je prvi korak do boljših rezultatov, saj boš snov predelovala sproti in bo tako razumevanje lažje. Tudi, ko bo prišel test ali pa spraševanje te ne bo stikalo v želodcu, saj boš vedela, da si se učila sproti. Če se sprašuješ kaj ima to opraviti z motivacijo, naj ti povemo, da precej. Ker se boš učila postopoma bo tvoje razumevanje utrjeno in ti boš samozavestnejša, kar pa te bo vodilo do boljše ocene. Verjetno pa se strinjaš z nami, da ni boljše motivacije za nadaljnje učenje kot dobra ocena?

2. Nagrajevanje
Če se nagradiš za dobro opravljeno delo, bo tvoja motivacija večja. Določi si nagrade za dobre ocene in vložen čas za učenje. Na primer, če si se danes učila dve uri, si privošči ogled svoje najljubše serije. Ali pa če dobiš dobro oceno, se pocrkljaj z novo majčko.

3. Naj bo učenje zabavno
Nikar si ne delaj tega, da pred sebe postaviš kup knjig in nalog. Učenja se loti na bolj zabaven način. Izdelaj si miselne vzorce, pisane kartončke. Snov si izpiši na poseben list z raznoraznimi barvami in prilepi zraven fotografije. Verjemi, da bo tako učenje bolj zabavno in privlačno. Lahko pa se učiš skupaj s prijateljico. Mogoče pa je to način, ki bo dvignil tvojo motivacijo in zagnanost do učenja.

4. Znebi se motečih dejavnikov
Ko se odločiš za učenje, se moraš res učiti. Verjamemo, da ne boš imela nobene motivacije, če bo zraven tebe tvoj pametni telefon ali računalnik. Tvoja glava na ta način ne bo na pravem mestu. Poskrbi, da med učenjem ne bo motečih dejavnikov. Pa še to. Pij in jej že pred učenjem, da ne bo to stalen izgovor med učenjem;).

Veliko sreče pri učenju in na poti do novih uspehov v šolskih klopeh.

prejšnji članek
Kakšni so bili, ko so bili še majhni?
Obsedena!
Kakšni so bili, ko so bili še majhni?
naslednji članek
Obišči pravljično mesto
Moj life
Obišči pravljično mesto
Preberite tudi