zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Izogibaj se takšnih sošolk

19. 10. 2015; 11.30
Avtor: Ana K.
Niso vse sošolke tudi prijateljice.

Verjetno so tudi v tvojem razredu sošolke za katere misliš, da so tvoje prijateljice, a se v njihovi družbi vedno slabo počutiš. Naj te soočimo z resnico, da vse sošolke niso tvoje prave prijateljice. Predstavljamo ti kriterije slabe prijateljice, s pomočjo katerih lahko ugotoviš katera sošolka ne sodi v tvojo družbo.



Zakaj bi se slepila in se družila z nekom, ki te le izkorišča? Naj se to konča. Druži se s sošolkami s katerimi se odlično razumeš in ti njihova družba prija.

Sošolka, ki ni dobra prijateljica je:

1. Oseba, ki se druži s teboj, ko ima korist
Ko se nima na nikogar obrniti ji prideš prav. Sama ne želi biti, saj potem nima nikogar, ki bi z njim lahko manipulirala. Pokliče te takrat, ko te potrebuje, na primer, da ji poveš kaj je bilo za domačo nalogo. Prideš pa ji prav tudi pri testih, da lahko prepisuje od tebe.

2. Je opravljivka
Vedno, ko sta skupaj ima veliko za povedati o vseh. Velikokrat pa do tebe pride tudi kakšna sočna podrobnost o tebi, ki jo prvič slišiš. Že to je znak, da ta oseba ne sodi v tvojo družbo. Losi se takšne prijateljice.

3. Ko jo potrebuješ ti ne prisluhne.
Ti moraš biti njej vedno na razpolago, ko pa si v stiski ti, moraš tolažbo iskati drugje.

Sošolka, ki je tudi dobra prijateljica je:

1. Oseba, ki ji lahko vse zaupaš
Vedno se lahko obrneš na njo. Na pomoč ti bo priskočila v najhujših trenutkih. Prav tako pa bo vse vajine skrivnosti obdržala zase.

2. Nudi ti brezpogojno prijateljstvo
Dobra prijateljica je tista, ki te ima rada takšno kot si. V tebi vidi vse lepe stvari in ti daje moč in pogum, da dosežeš vse cilje.

3. Nanjo se lahko vedno zaneseš
Če zboliš, si lahko prepričana, da imaš osebo, ki ti bo prinesla zapiske in ti bo sproti poročala o vseh pomembnih stvareh, ki so se med tvojo odsotnostjo dogajale v šoli. Če si žalostna ali pa vesela, bo ona ob tebi in ti skušala pomagati. Nikoli ti ne želi nič slabega in tvoji uspehi ji pomenijo, kot da bi bili njeni.

Sedaj veš katera sošolka je tudi tvoja prijateljica in katera te le izkorišča? Sledi naslednji korak: Znebi se oseb, ki te izkoriščajo, saj ne potrebuješ njihove družbe, kajne?

prejšnji članek
Justin in Selena ponovno skupaj!
Obsedena!
Justin in Selena ponovno skupaj!
naslednji članek
V trenutku preizkusi na stotine novih videzov
Obsedena!
V trenutku preizkusi na stotine novih videzov
Preberite tudi