sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kdaj lahko odpotujem kam sama s prijatelji?

24. 10. 2015; 12.04
Avtor: Ana K.
potovanje sama
Preveri kdaj je pravi čas za tvoje prvo samostojno potovanje.

Verjetno se velikokrat sprašuješ, kdaj bo že tisti čas, ko boš lahko šla kam sama s svojimi prijateljicami. Saj je lepo, če greš na dopust s svojimi starši, ampak ti si že res močno želiš prve samostojne pustolovščine v krogu svojih najboljših prijateljev. Naj te razveselimo, da se lahko odpraviš v tujino že preden postaneš polnoletna, ampak pod določenimi pogoji. Preveri kakšnimi.

Kot prvo moraš vedeti, da bo brez privoljenja tvojih staršev, tvoje prvo potovanje formalno možno šele po tvojem osemnajstem letu. Seveda pa ti svetujemo, da poslušaš svoje starše. Četudi si polnoletna in ti ne pustijo, da bi še potovala sama, moraš spoštovati njihovo odločitev.

Imamo pa dobro novico za tiste, ki ste stare šestnajst ali sedemnajst let in bi vam starši dovolili potovati. Če si med njimi, te bo ta informacija spravila v dobro voljo.

Če ne moreš več čakati do svoje polnoletnosti in si pripravljena na pustolovščino že prej, lahko odpotuješ pred svojim osemnajstim rojstnim dnevom. Potrebuješ le pisno dovoljenje staršev.



Na meji, v hotelu, pri prijavi v kampu se ti lahko zgodi, da bodo zahtevali pisno pooblastilo staršev za potovanje, zato ti ga morajo starši priskrbeti, da ne boš imela težav.

Govorimo o listu papirja, na katerega tvoji starši z navedbo datuma, s podpisom in naslovom napišejo, da boš od tega dne potovala po določenih krajih in da potuješ z njihovim soglasjem. Takšen dokument je nujen, da se izogneš morebitnim komplikacijam.

To je to. Vse kar potrebuješ je torej privoljenje staršev, tako pisno kot tudi ustno ;).
Pa srečno pot.

prejšnji članek
Je Kendall v veselem pričakovanju?
Obsedena!
Je Kendall v veselem pričakovanju?
naslednji članek
Instagram: Top 10 fotografij tega tedna
Obsedena!
Instagram: Top 10 fotografij tega tedna
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija