sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Učim se več, rezultatov je manj

15. 4. 2016; 09.14
Avtor: K.M.
o-FRUSTRATED-TEEN-GIRL-facebook
Kaj delam narobe?

Se ti je že zgodilo kaj takega, kar boš lahko prebrala v naslednjih vrsticah, ki nam jih je poslala naša bralka? Letošnje leto se učiš še bolj kot lani, a rezultatov je manj, ocene so enake ali celo še slabše. Kaj delaš narobe?

''Živjo najstnica, imam eno ogromno težavo. Sem v osmem razredu in vedno sem imela lepe ocene. Nikoli nisem bila tista, ki je imela same petke, so bile pa tudi te večkrat na razporedu. Letošnje leto pa mi ne gre in ne gre. Potem pa se zaradi tega kregam še s starši! Mami mi ne verjame, da se učim in ko dobim recimo trojko, kljub temu, da sem se res učila, se dere name, da se lažem in da če bi se učila, bi bile tudi ocene višje. Kaj delam narobe? Rada bi izboljšala ocene pa mi ne gre!''



Težav je lahko več, če se učiš res v enaki količini kot prejšnje leto, je morda težava v tem, de je letos več snovi in da je ta tudi težja. Zato si vse skupaj težje zapomniš. Zato je prva stvar, ki jo moraš narediti to, da podaljšaš svoje učenje
Po drugi strani je lahko napačen način učenja, ki ga prakticiraš. Preizkusi še kaj drugega. Če samo bereš zapiske, potem si začni izpisovati pomembne podatke. ena izmed tehnik je tudi, da zapiske prepisuješ, saj si ob tem bolj osredotočena na zapisano in več podatkov ostane v glavi. Priljubljeni so tudi miselni vzorci v katere vpišeš pomembne podatke oziroma poudarke, potem pa se učiš tako, da vsak element prebereš, v glavi pa ponoviš vse podrobnosti. Morda bi lahko naredila tudi listke z vprašanji in odgovori. Vprašanja o snovi napišeš na listek in spodaj ključne poudarke odgovora. Potem pa naj te sprašujejo domači. Tako bo tudi mami videla, da se res trudiš in učiš. 


Velikokrat pa je težava tudi to, da se ob učenju ne osredotočiš dovolj. Moteči dejavniki so lahko radio, televizija ali pa vse misli v tvoji glavi. Vse te dejavnike moraš odstraniti in se resnično posvetiti samo učenju.

prejšnji članek
Selena se mu je prepustila
Obsedena!
Selena se mu je prepustila
naslednji članek
Če si po horoskopu to, je danes dan za ljubezen
Moj life
Če si po horoskopu to, je danes dan za ljubezen
Preberite tudi