sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Učenje – najbolj zoprna stvar na svetu!

6. 12. 2015; 11.00
Avtor: Ana K.
bored-pupil-trail-012
Preveri, zakaj se je pomembno učiti.

Se sprašuješ zakaj bi ure in ure sedela pred knjigami, namesto da bi se ukvarjala z bolj zanimivimi in prijetnejšimi stvarmi? Ti učenje predstavlja najbolj zoprno dnevno opravilo in bi se najraje ugreznila v zemljo, ko se moraš usesti za knjige? Verjamemo, da učenje ni tvoja najljubša stvar, ampak zavedati se moraš, da ima vse svoj namen. Preveri, zakaj se splača potruditi in vzeti knjige v roke, mogoče boš na ta način lažje razumela in doumela bistvo tega »trpinčenja«.

Velikokrat se v šoli učiš stvari, ki se ti zdijo nepomembne in v življenju povsem neuporabne, kar pa te še dodatno odvrne od tega 'neprijetnega opravila'. Vedeti moraš, da glavni namen učenja v šoli ni, da si zapomniš vse stvari, ki se jih učiš, temveč predvsem to, da se naučiš vztrajnosti, trdega dela, organizacije in da se najdeš na nekem področju, ki te resnično veseli in kjer se tudi vidiš kasneje v prihodnosti. Če ne preizkusiš različnih stvari, ne moreš zagotovo vedeti kaj ti je všeč in kaj ti ni. Vsi imamo težave na nekaterih področjih (matematika, angleščina ...), smo pa dobri na nekaterih drugih in le tako, da vsa področja spoznaš, boš lahko vedela, kaj je tebi pisano na kožo.

Zapomni si, da so kompetence, ki jih pridobiš v šoli zelo pomembne in koristne, kajti le z njimi boš lahko sledila tempu današnjega življenja, tako zasebnega kot tudi poslovnega.

prejšnji članek
Naj bo čim večji
Lepotičenje
Naj bo čim večji
naslednji članek
Zaynova poteza te bo šokirala
Obsedena!
Zaynova poteza te bo šokirala
Preberite tudi