sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Imaš težave s tujim jezikom?

7. 6. 2016; 09.50
Avtor: K.M.
girl-in-library
Tu je nekaj točk, ki ti bodo pomagale.

Številne se soočate s težavami pri učenju tujega jezika, a s tem ni nič narobe. Verjemi, da če si med njimi, s tem ni nič narobe. Težave imaš lahko zato, ker se z jezikom premalo soočaš. Ali pa, ker preprosto nisi talent za tuje jezike. Na srečo obstaja kar nekaj zabavnih načinov, ki ti lahko pomagajo osvojiti jezik.

Prevajaj najljubša besedila
Dnevno poslušaš glasbo v jeziku, ki ga moraš znati tudi v šoli, a kaj, ko to počneš preveč pasivno. Prični s prevajanjem svojih najljubših besedil oziroma pesmi. Če boš razumela, o čem govori pesem, ki jo vsak dan poslušaš, si boš lahko naslednjič z njo pomagala, ko boš morala povedati kaj v tem jeziku. ob tem pa se boš zagotovo tudi zabavala.

Filme glej brez podnapisov


Le-ti so samo izgovor, da se ti ne osredotočaš na izrečene besede. Potrudi se, tudi če ti bo ogled filma zaradi tega nekoliko težji, da vsake toliko kakšnega pogledaš brez podnapisov. Postopoma jih dodajaš več in na koncu na njih popolnoma pozabiš. Boš videla, da se bo tvoje razumevanje tujega jezika povečalo. 

Preberi knjigo 
Naj bo primerna tvojemu znanju. Nič ne bo narobe, če boš brala nekaj, kar v slovenščini ne bi nikoli, saj moraš še izpopolniti svoje znanje. Lahko prebereš tudi knjigo, ki si jo že v slovenščini, tako boš razumela o čem govori in se boš res osredotočala na tuje izraze. Postopoma lahko posežeš po knjigi, ki te tudi vsebinsko zanima. S tem boš najbolj izpopolnila razumevanje in govorno izražanje. 

Izberi si primerno in zanimivo igro


Obstajajo številne igre s katerimi lahko izpopolnjuješ svoje znanje. Med njimi so tudi pripovedovalne kocke s pomočjo katerih tvoriš zanimive zgodbe. Vržeš 9 kock z različnimi sličicami, na to pa pričneš s pripovedovanjem zgodbe. To lahko počneš sama, ali v družbi. Tisti, ki uporabi največ besed v tujem jeziku in pove najbolj zanimivo zgodbo tudi zmaga. Zabavno in poučno. 

prejšnji članek
Louis in Niall ponovno skupaj
Obsedena!
Louis in Niall ponovno skupaj
naslednji članek
Najstnica z ''drogami'' šokirala mater
Moj life
Najstnica z ''drogami'' šokirala mater
Preberite tudi