benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Njegovo delovanje te mora zanimati!

25. 10. 2016; 02.50
Avtor: K.M.
teen-pain-130701
Zanimiva knjiga, ki razloži številne podrobnosti.

Te je kdaj zanimalo, kako deluje tvoje črevesje? Če ni tebe, je pa zagotovo mlado nemško znanstvenico in mikrobiologinjo, Giulio Anders. Le ta se je ravno zaradi svojega zanimanja odločila za študij mikrobiologije, ki je sedaj, pri petindvajsetih, prineslo svetovno slavo s knjigo, ki je posledica tega študija, s knjigo Čarobno črevesje. 



Tvoje črevesje je v resnici in po krivem najbolj prezrt organ našega telesa. Zato ti mlada zdravnica Giulia Enders predstavlja priročnik, ki znanstveno, a v razumljivem in duhovitem jeziku pojasni ogromno prebavnih pojavov, zapletov in bolezni, od alergij in netoleranc do bruhanja, zaprtosti in neprijetnega zadaha. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih in prinaša nova, prodorna dognanja o povezavi med možgani in črevesjem in ogromno praktičnih nasvetov: na katero stran
se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti ...

Avtorica svetovne knjižne uspešnice Giulia Enders, študentka medicine, natančneje gastroenterologije, vede, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil (požiralnika, želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke). Za to, da se je posvetila raziskovanju temne plati prehranjevanja in pisanja poljudnoznanstvene knjige, je kriva predvsem njena prebava, ki je bila v najstniških letih neuravnotežena. Posledice so bile rane po vsem telesu, ki jih ni znal pozdraviti nihče. Drug primer, ki jo je navdihnil, pa je bil najbolj neprijeten zadah iz ust, ki ga je imel neki prijatelj, ki ga je spoznala na eni od študentskih zabav. Zato se je raziskovanja lotila sama in ugotovila, da je prebavni trakt pravzaprav zelo simpatična stvar, obenem pa se je s spoznavanjem svojega najbolj prezrtega organa tudi sama ozdravila nadležnih izpuščajev in ranic; le prijatelju s slabim zadahom ni mogla pomagati, ker je naslednji dan po zabavi naredil samomor. Ampak je bila vseeno prepričana, da je bilo za njegovo zračno onesnaževanje okolice gotovo krivo bolno črevesje. Začela je raziskovati. Njeno predavanje na temo srečnega črevesja so opazili založniški skavti na youtubu in takoj je padla ponudba za knjigo, ki je postala svetovna uspešnica. Ilustracije, ki prikazujejo sestavo in akterje ter prebivalce prebavnih organov, je narisala njena sestra, knjiga, ki je leta 2014 izšla v Nemčiji, pa je ena najbolj prodajanih knjig na svetu.

Vidiš, kam te lahko pripelje preprosto najstniško razmišljanje?
prejšnji članek
S temi aplikacijami bo komunikacija še lažja
Obsedena!
S temi aplikacijami bo komunikacija še lažja
naslednji članek
Zavrnili so jo ustvarjalci filma Somrak
Obsedena!
Zavrnili so jo ustvarjalci filma Somrak
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska