oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj se moraš učiti s premori?

14. 12. 2016; 12.18
Avtor: K.M.
Fotolia_42671287_S
Učenje v kosu ni vedno najboljše.

Zagotovo si preizkusila že nešteto načinov, ki bi ti prinesli več znanja med učenjem. Različne tehnike zahtevajo različne sposobnosti in čas, ki ga tej tehniki posvetiš. Sedaj pa so strokovnjaki odkrili, da se moraš med učenjem tudi spočiti, zato se moraš učiti s premori! Lahko verjameš tem novim trditvam? Preveri, zakaj je takšno učenje bolj uspešno!

Utrujenost
Če se učiš v kosu, postaneta tako tvoj um, kot tudi telo, utrujena. To pa tvojemu spominu in koncentarciji ne dela nikakršne usluge. Ko si utrujeno, se težko posvetiš točno določenim podatkom, še težje pa razumeš snov, ki ti že tako ni najbolj pri srcu. Tudi, če si fizično 100% prisotna, pa tvoj um nikakor ne dela tako, kot takrat, ko si spočita.

Hrana
Če se učiš v kosu, velikokrat pozabiš na hrano oziroma tudi na pitje vode. Tvoje telo mora biti napolnjeno z dovolj energije, ki ti jo da hrana, saj z učenjem, ne boš verjela, porabiš tudi kalorije. Tvoje telo se hitreje izčrpa in hitreje postane dihidrirano. Vzemi si premor in svoje telo napolni s prepotrebno energijo.

Možgani potrebujejo čas
Da si nekaj zapomniš, potrebujejo tvoji možgani nekaj časa, da vse sprocesirajo. Tako se ne moreš učiti tik pred izpitom, ali pa isti dan, ko pišeš. Podobno je s snovjo, ki jo bereš postopoma. Ko predelaš določeno poglavje, si vzemi premor. Nekaj ur, morda dan. Ko se boš ponovno pričela učiti, sama sebe preveri, koliko si si zapomila od prejšnjega učenja. Vse bo bolj uporabno.

prejšnji članek
Zayn spregovoril o sodelovanju s Taylor
Obsedena!
Zayn spregovoril o sodelovanju s Taylor
naslednji članek
Louisova sestra je tatu posvetila preminuli materi
Obsedena!
Louisova sestra je tatu posvetila preminuli materi
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska