Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tukaj boš rajala za pusta

4. 2. 2016; 11.28
Avtor: K.M.
1e934e308f7a42a7ba88871354db6002
Pred tabo je pustni vikend!

Kaj boš za maškare? Ker je prvi pustni dan že v soboto, ti pri tem žal ne moremo več pomagati, saj po pravici povedano, še sami ne vemo, v kaj se bomo oblekli. Smo pa zate na kupu zbrali nekaj najbolj zanimivih pustih rajanj, ki se bodo odvijali ta vikend in nekateri vse tja do torka. Nora večerna zabava, ali umirjena pustna povorka. Ni pomembno, samo da boš izkoristila priložnost za skrivanje za svojo vrhunsko masko. 

Eno izmed največjih pustnih rajanj bo zagotovo v Cerknici, kjer že tradicionalno pripravljajo pravo pustno povorko. Prvo rajanje se prične že danes, na debeli četrtek, ko bodo uradno odprli pustno rajanje. Jutri, na pustni petek, bo v kulturnem domu Cerknica na sporedu uradni butalski TV program - TV Čohovo, kjer boš našla vse, razen tistega, kar ne boš. Zvečer pa bo v šotoru prava pustna zabava s Tanjo Žagar. 
Na pustno soboto je čas za otroško maškarado, kjer se boste lahko zabavali s Plesnim klubom Evora, pevko Sabino Veber Binno in Melito Osojnik. Zvečer pa bodo za zabavo poskrbeli Dejan Vunjak in Brendijeve barabe. Nedelja pa je dan, ko je na sporedu pustni karneval z vsemi priljubljenimi liki. 

Na Ptuju bo potekalo tradicionalno Kurentovanje. Jutri ob 18. uri se bo pričela nočna povorka, kjer se boš lahko s svojo masko predstavila v temi, za glasbo pa bodo poskrbeli Mi2, ob njih pa še Happy Ol’McWeasel in Cover Lover. Nedeljska povorka pa je zagotovo ena izmed večjih in ena izmed tistih, ki si jih moraš vsaj enkrat ogledati. 

Za tiste nekoliko starejše najstnice pa bo nora zabava organizirana tudi v ljubljanski Cvetličarni. Pustna sobota skupaj z Disco karneval 2016 in XEQUTIFZ.  Za vse pravljične junake, superjunake, mične gospodične in neprepoznavne maske se boste lahko noro zabavale. Odlično glasbo ter rajanje do jutranjih ur, pa bo začinil izbor najboljših mask, ki se bodo potegovale za bogate nagrade.



Kje boš ti preživela letošnji pust?






prejšnji članek
Odlična februarska komedija
Obsedena!
Odlična februarska komedija
naslednji članek
Tudi ona ima svojo
Obsedena!
Tudi ona ima svojo
Preberite tudi