Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si v zvezi na daljavo?

15. 2. 2018; 05.12
Avtor: K.M.
couple_love_sunset_hugs_39638_2560x1600
Trud je zelo pomemben!

Si se že kdaj srečala z zvezo na daljavo? Velikokrat jo lahko doživiš po koncu počitnic, ko fanta spoznaš na morju ali na smučanju, tam se noro zaljubita, po tednu dni pa morata oditi domov. Taka priložnost je bila tudi v preteklih prvomajskih počitnicah. Si v sveži zvezi na daljavo?

Nekatere zveze so kljub vsem na malce krajše razdalije, spet druge pa so razprte med različne države. Kljub temu, da velja splošno prepričanje, da se takšne zveze ne odnesejo, nekaterim uspe. Te zanima njihov recept?

Zelo pomemben je trud. Za vsako zvezo se moraš truditi, takšne na daljavo pa potrebujejo še več vloženega dela. Fanta težje spoznavaš, oziroma za le-to porabiš več časa. Ne vidiš njehovih dejanskih reakcij, saj morda tudi pogovor poteka z zamikom, zato lahko vsak o njem nekoliko razmisli. Kljub temu pa je to zelo negativna stvar, saj nista popolnoma pristna. Spoznati se morata na različne načine in pogovor preko telefona ali spleta ni vedno dovolj.



Je pa pogovor vseeno pomemben. Komunicirati morata o vsem. O šoli, stvareh, ki sta jih počela, kako sta se imela v petek zvečer, kdo te živcera, ali si slabe volje ... Ker sta tako oddaljena, je to prvi korak do utrditve zveze.

Iskrenost je najpomembnejši del vsake zveze, pri tisti na daljavo pa pride še do večjega izraza. Dejstvo, da ne more videti, kaj počneš v petek zvečer, ti še ne da dovoljenja, da to pred njem skrivaš. Z njem deli vsako podrobnost, tudi to, da te je nekdo osvajal in seveda, da si njego trud uspešno odbila. Povej mu, da ti gre neka njegova lastnost na živce, saj je drugače ne bo krotil, saj za to ne bo imel posebnega razloga. Težko je, ko po utrditvi zveze izvesta stvari, ki so pomembne, v času, ko sta en od drugega oddaljena, pa to skrivata.


Kljub vsemu, pa se morata kljub zvezi na daljavo, kdaj pa kdaj tudi videti. Prvi korak je uporaba spletnih pripomočkov, kot je recimo Skype, ali kakšna druga oblika videopogovora. Vseeno pa mora na vrsto priti tudi ponovno srečanje v živo. Brez tega žal ne gre. Zveza ne bo obstala, če se ne bosta videla več mesecev, leto dni ali celo dlje.

prejšnji članek
Britje ali depilacija?
Moj life
Britje ali depilacija?
naslednji članek
S tem boš bolj poskrbela za svoje zdravje!
Moj life
S tem boš bolj poskrbela za svoje zdravje!
Preberite tudi