oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako se izogniti sladkorju?

9. 4. 2018; 07.30
Avtor: K.M.
sladkor
Veš, da moraš, a ti kar ne uspe? Preveri naše nasvete.

Saj veš, da ti dnevno govorijo, da moraš iz svoje prehrane izločiti beli sladkor. Tako boš za svoje zdravje in telo naredila največ. Vseeno pa se zavedamo, da je to dejanje zelo težko izvedljivo, saj se beli sladkor nahaja v vseh tvojih najljubših jedeh in velikokrat niti ne pomisliš, kaj poješ, ali kaj popiješ. Zato smo zate pripravili nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali zmanjšati dnevno dozo sladkorja. 

Vnašaj naravni sladkor
Če si zaželiš, da bi pojedla nekaj sladkega. Se lahko odločiš tudi za alternativo v obliki sadja. Jagode, češnje, maline, borovnice, marelice, lubenica ... Mmm, kako zelo slastno, kajne? S tem boš potešila svojo željo pa sladkarijah in boš v telo vnesla naravne sladkorje. Vseeno pa ne pretiravaj!

Zavedaj se, koliko poješ
Nič ni narobe, če poješ kaj sladkega, vseeno pa uravnavaj svoje porcije. Ne rabiš si odpreti vrečice s čokoladnimi bonboni in je pojesti v celoti. Vzemi kakšnega, malo kasneje še enega, potem pa vrečko zapri. Hkrati za malico ne rabiš jesti čokoladnega rogljička, raje ga nadomesti z grškim jogurtom, saj boš tako tudi dlje časa ostala sita. 


Že v trgovini postavi meje
Če greš v trgovino nakupovati sladkarije, ta seznam dobro zmanjšaj. Postavi si meje. Če boš doma imela samo ene piškote, več kot to ne boš mogla pojesti. Če pa boš kupila piškote, čokolado in še bonbone, verjemi, da bo zmanjkalo vsega. 

Izogibaj se pakirani hrani
Na splošno se izogibaj hrani, ki je že vnaprej pakirana. Podobno je tudi s sadjem, ki je vedno boljše, ko je kupljeno sveže 

Pazi na skrivne sladkorje
Si vedela, da jutranji fitnes kosmiči sploh niso zdravi, saj vsebujejo veliko sladkorja, ki ga ne oglašujejo, na etiketi pa je napisano, a ti to kar spregledaš. Ali pa 100% sokovi in seveda vsi ostali sokovi, ki jih dnevno popiješ. Vse pijače, razen naravna voda, vsebujejo sladkorje. Raje ti ne povemo, koliko sladkorja vneseš v telo, ko popiješ svojo priljubljeno gazirano pijačo 



Delaj majhne korake
Sladkorja ne rabiš kar izločiti. Poskrbi samo, da se mu boš večkrat izognila, ali pa da boš vsaj postopoma manjšala dnevni vnos le-tega. 

Kaj boš jedla za malico?


prejšnji članek
Poljub ni samo eden ...
Moj life
Poljub ni samo eden ...
naslednji članek
Zac Efron skriva razmerje s to zvezdnico?
Obsedena!
Zac Efron skriva razmerje s to zvezdnico?
Preberite tudi