Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ideje za nekoliko drugačna decembrska darila

6. 12. 2016; 09.00
Avtor: K.M.
profimedia-0209550300

foto: Profimedia.

Zapravi vs. pripravi

Novembra in decembra je videti, kot da res ogromno zapravimo. Videti je, kot da že skoraj vsak dan kupujemo različna darila. Ne samo tista za pod smrečico, vedno ko gremo na obisk, moramo nekaj prinesti. Za nameček pa ima v tem obdobju rojstni dan tudi najboljša prijateljica. Zakaj ne bi letos daril raje pripravila sama, kot da vsako leto samo zapravljaš?

Smo te malo zmedli in zdaj resnično ne veš, kaj bi podarila? Ne skrbi. Zbrali smo nekaj predlogov, ki ti bodo zagotovo pomagali.

1. Slaščice
Klasični piškoti so resnično klasični. Vsi jih bodo pekli in tudi ti jih boš dobila ogromno. Naredi korak naprej. Peka se je razvila, z njo pa bi se morala razviti tudi darila. Trije preprosti in priljubljeni namigi so: makroni, cakepops in mafini. Slednje gotovo poznaš, kaj pa so makroni in cakepops? Prvi so tisti mali krofi ali sendviči, ki so letos preplavili tudi Slovenijo. Krhke majhne sladice različnih barv in z različnimi nadevi. Ko boš usvojila njihovo pripravo, lahko postanejo odlično darilo. Po štiri ali šest jih daj v majhne škatle (tudi te so lahko narejene doma) ali pa jih zavij v prosojno vrečko, ki jo dopolniš z barvno pentljo. Cakepops pa so tortice na palčki. Okrasiš jih lahko na tisoč in en način. Podariš lahko vsako tortico posebej ali pa pripraviš preprost pladenj iz stiropora, ki ga okrasiš in cakepopse zatakneš vanj. Se zdaj sprašuješ, kam spadajo mafini? Seveda so že zelo razširjeni, vendar jih lahko pripraviš nekoliko drugače. Okrasi jih z beljakovo kremo, ki jo pobarvaš zeleno. Preproste smrečice, ki jih lahko naknadno še okrasiš. Preprosto, zabavno in okusno.

foto: Profimedia.

2. Voščilnice
Seveda jih dobimo vsako leto in jih večino tudi založimo. Vseeno so lahko tudi zelo lepo darilo. Seveda le, če jih narediš popolnoma sama. Kupi nekoliko trši barvni papir, bleščice, barvna pisala in lepilo. Potem pa akcija. Ustvarjaj! Prav vsaki osebi lahko narediš popolnoma edinstveno voščilnico, ki jo bo vedno spominjala nate. Spomni se na prvo obdobje osnovne šole, ko ste v popoldanskem varstvu ustvarjali vse mogoče. Ponovi nekatere elemente. Navdih išči doma in v naravi, saj lahko tam najdeš ogromno elementov, ki bodo dopolnili tvoje stvaritve. Pomagaš si lahko tudi z računalnikom. Naredi kolaž fotografij sebe in svoje najboljše prijateljice, ki vaju bo spominjal na najbolj nore trenutke. Kolaž natisni in ga prilepi na voščilnico. Najbolj osebna voščilnica, ki bi mesto lahko našla tudi na kakšni polici in bi tam lahko ostala vse leto.

3. Kuponi


Ta predlog je za tiste, ki resnično nimate denarja, ki bi ga lahko porabili za različna darila. Kuponi so idealna rešitev, ob njih se lahko zelo nasmejete, hkrati pa si lahko vesela, ko jih osebe izkoristijo. Doma lahko narediš kupon za pomivanje posode ali pa kupon za kuhanje kosila. Tako bo lahko mama kadar koli v letu izkoristila svoje decembrsko darilo. Namig: naredi kakšnega več, da bo imelo darilo resnično svoj namen. Osebam, ki jih ne vidiš velikokrat, a bi si srečanja še kako želela, podari kupon za kavo. Tako bo ta oseba imela dodaten razlog, da te pokliče na klepet. Idej je veliko: varstvo otroka, objemi, druženje … Najbolje je, če so kuponi za stvari, ki jih drugače ne počneš velikokrat ali pa jih sploh nočeš početi. Seveda jih lahko ustvariš s svojimi rokami ali pa svojo ustvarjalnost preizkusiš s pomočjo računalnika.

prejšnji članek
Je samski, ali ne?
Obsedena!
Je samski, ali ne?
naslednji članek
Kaj si želiš početi v življenju?
Moj life
Kaj si želiš početi v življenju?
Preberite tudi