evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Letos darila naredi sama

9. 12. 2016; 04.00
Avtor: K.M.
obdarovanje

foto: Profimedia.

Ne zapravljaj denarja, ampak raje vloži svoje delo.

Darila so postala že skoraj obvezen del decembrskega vzdušja. Ne samo da jih ljudje pričakujejo, prav vsi nas tudi bombardirajo z idejo o obdarovanju. Res je, da si privarčevala veliko denarja, ki bi ga lahko z lahkoto zapravila za različne pozornosti, a kaj ko zaradi oseb, ki jih poznaš, te pozornosti postajajo vse manjše in manjše … V trenutnem prenatrpanem življenju imamo že skoraj vse. Seveda nas vsaka stvar dodatno razveseli in preseneti, a kaj ko nanjo hitro pozabimo, predvsem če je ta ena od številnih v naši lasti. Ljudje smo na prvi pogled resnično hvaležni, a v resnici se naši občutki hitro obrnejo, stvar nam ni več všeč, ni uporabna ali pa nekaj podobnega že imamo. Ti, ki si darilo podarila, si s seboj zadovoljna, a si na koncu vseeno ostala brez denarja. Kaj pa si v resnici storila zase? Občasno moraš obrniti list in nekaj narediti drugače. Letos bi lahko darila naredila sama. Vendar moraš upoštevati nekaj nasvetov.

Nasveti


1. Čeprav se sliši nekoliko nesramno, moraš ljudi ločiti. Jasno je, da niso vse osebe v tvojem življenju enakovredne. Tu je družina, bližnji prijatelji, fant, sošolke … V decembru pa 'moraš' darila podariti tudi osebam, ki niso v tvoji najtesnejši bližini. Sošolkam in sošolcem, s katerimi se ne družiš tako pogosto, družinskim prijateljem, s katerimi se vidite samo v decembru, osebi, ki si jo izžrebala pri skrivnem Božičku …
2. Ne moreš vsakemu podariti enakovrednega darila. Tudi če letos ne boš nakupovala, se moraš za fanta potruditi bolj kot za družbo prijateljic, s katerimi se tako ali tako obdarujete ob vsaki priložnosti.
3. Preveri različne DIY (naredi sam) strani, ki so resnično prepolne vseh nasvetov in postopkov, ki ti bodo v decembrskem času še kako pomagali.
4. Vseeno lahko vložiš nekaj denarja, ki bo še izboljšal tvoja darila. Vendar ga uporabi pametno! Ne kupi celotnega darila, ampak samo določene sestavine, s katerimi boš izdelala več smrkastičnih daril.
5. Bodi izvirna. Če boš posnemala neko idejo, jo vseeno naredi na svoj način.
6. Ne pozabi, da estetika ni najbolj nujna stvar, ki določa lepoto določenega darila. Ni treba, da je najlepše, pomembno je, da je narejeno s srcem.

prejšnji članek
Tragična smrt v družini Louisa Tomlinsona
Obsedena!
Tragična smrt v družini Louisa Tomlinsona
naslednji članek
Življenjski slog za bolj kvalitetno učenje
Moj life
Življenjski slog za bolj kvalitetno učenje
Preberite tudi