palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To je hrana, zaradi katere bo tvoja koža sijala

25. 7. 2018; 10.00
Avtor: K.M.
hrana, mandarine
Če nimaš pravilne prehrane, ti pri zdravju kože ne more pomagati nobena krema.

Ko govorimo o naravnem sijaju kože, resnično veljajo besede, da si to, kar ješ. Če se ti na obrazu pokažejo akne, takoj pomisliš na zunanje čiščenje, a bi v resnici svoje misli morala usmeriti v prehrano in snovi, ki jih vnašaš v telo. Številni strokovnjaki za prehrano namreč trdijo, da obstaja hrana, ki poskrbi, da na rdečico, zabuhlost, draženje, gube, akne in še številne druge pojave ne boš niti pomislili več. 

Jajca so zate zdrava, zaradi številnih razlogov. Ker vsebujejo cink, pa odigrajo tudi pomembno vlogo pri ohranjajo naravni sijaj vaše kože. Le-ta pomaga pri uravnavanju ravni olj v koži in pri nastajanju kolagena, ki poskrbi, da je vaša koža napeta, čvrsta in mladostna. Zato poskrbi, da si boš za zajtrk ali večerjo večkrat privoščila eno izmed oblik pripravljenih jajc. 

Losos velja za superhrano, ko govorimo o naravnem sijaju kože. Ima visoko vsebnost omega 3 maščob, ki ohranjajo tvojo kožo brez gub, zmanjšujejo vnetja in prepričujejo razgradnjo kolagena. Tvoja koža posledično ostaja gladka, mlada in zdrava. 

Avokado je zelo priljubljena sestavina pri pripravi obraznih mask, zato je povsem logično, da to priljubljeno živilo vpliva na zdravje kože tudi takrat, ko ga zaužiješ. Vsebuje veliko vlaknin, beljakovin, magnezija in vitaminov, hkrati pa vsebuje tudi biotin, ki pomaga preprečiti krhke las in nohte ter pomaga v boju proti suhi koži. 

Mandarine so odličen vir vitaminov A in C, ki pomagata v boju z aknami in pri obnovitvenem procesu vaše kože. Fine linije in gube je veliko lažje upravljati z veliko vitamina A, ki ima odlične lastnosti za boj proti staranju kože. Vitamin C pa pomaga pri proizvodnji kolagena, ki ohranja kožo prožno. 

Kako se rešiti luskaste kože? Preverite tukaj! 

prejšnji članek
Tako so se na težave Demi Lovato odzvali zvezdniki
Obsedena!
Tako so se na težave Demi Lovato odzvali zvezdniki
naslednji članek
Demi Lovato zaradi drog pristala v bolnici
Obsedena!
Demi Lovato zaradi drog pristala v bolnici
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija