Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

5 korakov, kako se zavarovati na internetu

4. 6. 2017; 11.45
Avtor: Š. K.
iStock_000014499096Small
Te zanima, kaj moraš narediti, ko uporabljaš razne klepetalnice na spletu? Predvsem moraš biti zelo pazljiva, saj nikoli ne veš, kdo je na drugi strani!

1. korak
Pri registraciji uporabi geslo, ki nikakor ni v povezavi s teboj in si ga boš zapomnila, prav tako pri varnostnih vprašanjih. Geslo naj bo čim bolj dolgo in nelogično.

2. korak
Nastavitve nastavi tako, da tvoje objave, fotografije, podatke lahko vidijo le tvoji prijatelji, če se ti katera od oseb zdi sumljiva, pa jo še vedno želiš obdržati med prijatelji, izberi funkcijo, kjer označiš, da ta oseba teh podatkov ne bo videla.


3. korak
Dodajaj med prijatelje le tiste osebe, ki jih resnično poznaš oz. si z njimi vsaj enkrat govorila in bi z njo rada obdržala stike. Če misliš, da več prijateljev, kot imaš, bolj si priljubljena, to ne drži, ker ti lahko kdo od njih samo škoduje. Še posebej bodi pazljiva pri sprejemanju za prijatelje agencij za mlade oz. različne bare, ker se lahko hitro znajdeš označena na kakšni fotografiji v kočljivem trenutku.


4. korak
Svojega rojstnega datuma ne objavljaj, sploh pa ne v celoti, mogoče lahko pustiš dan in mesec, letnico pa odstrani. Mesto bivanja lahko imaš objavljeno in kraj šolanja, vendar se zavedaj, da te lahko prek teh podatkov, če jih vnesejo v iskalnik, najdejo.

5. korak


Pazi, kaj pišeš, kakšne slike ali videoposnetke objavljaš, ker sedaj vse to preverjajo. Mogoče te sedaj to ne zanima, vendar ko boš nekoč kot odrasla smrklja iskala službo, te lahko fotografije s čisto nedolžne zabave stanejo le-te. In nikoli ne objavljaj fotografij prijateljev ali znancev, če za to nimaš njihovega dovoljenja, saj verjetno tudi tebi ne bi bilo prijetno, če bi našla svojo fotografijo, na kateri si nisi všeč.

prejšnji članek
DIY: kapa v stilu Taylor Swift
Obsedena!
DIY: kapa v stilu Taylor Swift
naslednji članek
Obnašanje, ki jih odbija od tebe
Moj life
Obnašanje, ki jih odbija od tebe
Preberite tudi