Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To zdravo dejanje ti v resnici škodi

27. 7. 2017; 10.47
Avtor: K.M.
profimedia, gazirane pijače

foto: Profimedia

Čeprav misliš, da si s tem delaš uslugo, je resnica popolnoma drugačna!

Pri svojih dietah in želji po bolj zdravem življenju se številni odločajo, da bodo namesto gaziranih pijač v svoj vsakdan raje vnesli njihove nesladkane različice. Strokovnjaki pa zdaj pravijo, da je to ena izmed najslabših odločitev, ki vam prej škodi, kot pa da bi bil znak zdravega življenja. 

Po raziskavi, ki so jo naredili v Združenih državah Amerike, kjer je pitje gaziranih pijač zelo pogosto, lahko z rednim pijač nesladkanih različic povečate svoje možnosti za kap in demenco. Kljub temu, da številni menijo, da so slabše sladkane pijače, pa so na bostonski univerzi raziskali, da so njihove umetno nesladkane močneje povezane s tema boleznima. Hkrati so številne druge raziskave pokazale, da dietne pijače na telo vplivajo ravno obratno od pričakovanega. Namesto, da bi zaradi pitja le-teh težo izgubljali, vaše telo misli, da bo dobilo sladkor, zaradi tega pa se pričnete rediti. Na splošno pa umetni sokovi nikoli niso zdravi, zato je težko pričakovati, da boste z dietnimi različicami, ki vseeno vsebujejo sladkor, le da je tega manj, dosegli občutno izboljšanje svojega zdravja. 

Najboljša alternativa za katerokoli pijačo je seveda voda. Če ste odvisni od gaziranih pijač, pa lahko gazirano vodo popestrite z naravno stisnjenim sokom ali rezinami limone. Počasi se boste navadili tudi na ta, bolj zdrav, okus. 

prejšnji članek
Modni poklon plesu 'samba'
Lepotičenje
Modni poklon plesu 'samba'
naslednji članek
Izšel je tudi uradni videospot za novo Selenino pesem
Obsedena!
Izšel je tudi uradni videospot za novo Selenino pesem
Preberite tudi