oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj storiti, ko izveš za varanje tvoje najljubše osebe?

28. 6. 2017; 08.00
Avtor: Š. K.
bbf4_ThinkstockPhotos-146280427
Kako povedati prijateljici, da se ji je zgodilo nekaj najhujšega? Tukaj smo poiskali rešitve zate!

Bodita sami
Zelo pomembno je, da ko ji boš povedala, okoli vaju ni drugih ljudi. Iz spoštovanja do nje ji povej nekje, kjer bosta sami. Imeli bosta mir, ona pa se bo lahko sproščeno in brez sramu odzvala na informacije, ki ji jih boš predala.

Ne ovinkari


Nič ne bo pomagalo, če bo od vajinega srečanja preteklo veliko časa, preden ji poveš. Bodi odkrita in ji povej tako, kot je. Ne igraj, kako jezna si, če tako ne čutiš. Že tako ji bo dovolj hudo, tvoje igranje pa k temu ne bo nič pripomoglo. Bodi to, kar si.

Imej pripravljene dokaze
Kot smo že omenili, je dobro, če imaš kakšne dokaze, da je vse to res. Morda fotografijo, kako je z drugo, ali pa priznanje punce, s katero je bil. S tem bo hitreje dojela resnico, bolj ti bo verjela in ne bo mislila, da jo želiš prizadeti.

Vprašaj jo, ali je kaj sumila


Brez dokazov bo najlažje, če se poglobita v pogovor o tem, ali je opazila kakšne nenavadne znake, da je do tega prišlo. Vprašaj jo, ali se je fant v zadnjem času obnašal drugače kot običajno. Morda ti o tem ni nič povedala ali pa do zdaj tega ni opazila. Pozorno jo poslušaj, in ko ti bo povedala vse, ji povej svoje mnenje oziroma kaj si ti misliš o tem. Skupaj poskusita sestaviti objektivno zgodbo, ti pa ji moraš pri tem pomagati. Ne govori ji to, kar želi slišati, temveč to, kar si dejansko misliš.

Povej ji, da ti ni vseeno
Tudi če njenega fanta nisi marala in si v sebi vesela, da se bosta verjetno razšla, tega ne pokaži prijateljici. Prepričljivejša boš, če ji boš za prevaro povedala z občutkom in nežno kot pa z nasmehom na obrazu. Povej ji, da ti je pomembno, da je srečna, in da je tudi tebe prizadelo, ko si izvedela, da jo vara.

Objemi jo


Stoj ji ob strani, objemi jo in ji povej tolažilne besede, da bo prej ali slej vse v redu. Kljub slabi volji poskrbi, da ne bosta pogovora ves čas vrteli okoli slabih misli, in spremeni temo tudi na kaj bolj veselega.
Pogovor s fantom
Na koncu je čas, da prijateljico opogumiš, da se o tej zadevi pogovori tudi s fantom. Tu zraven ti nimaš več kaj iskati. Od njiju je odvisno, kaj se bo zgodilo naprej.

NE POČUTI SE KRIVE
Nikakor se po vsem tem ne smeš počutiti krive. Lahko se zgodi, da je prijateljica na začetku jezna nate, a tega ne vzemi preveč osebno. Če se njena jeza do tebe ne bo pomirila po nekaj dneh, je bilo vajino prijateljstvo žal že tudi prej obsojeno na propad. Izguba prijateljice je v tem primeru rezultat tega, da ni bila pripravljena slišati resnice. Pred njo si zakriva oči, jezo pa je sprostila na napačno osebo.

prejšnji članek
Razkrivamo: 3 koraki do popolnega SELFIJA
Moj life
Razkrivamo: 3 koraki do popolnega SELFIJA
naslednji članek
Kako na naraven način očistiti usnjeno torbico?
Lepotičenje
Kako na naraven način očistiti usnjeno torbico?
Preberite tudi