petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Pravilna izbira zobne ščetke

28. 7. 2018; 03.00
Avtor: M.T.
ščetka
Kakšno zobno ščetko izbrati?

Vsi vemo, da je ustna higiena, predvsem pravilno in redno ščetkanje zob pomembna za zdrave in lepe zobe, ki si jih vsak želi. Z ščetkanjem masiramo dlesen in odstranjujemo zobne obloge, ki se nabirajo na zobeh. Pri tem pa se poraja vprašanje kakšno zobno ščetko izbrati, da bo kar se da učinkovito opravila svoje delo.

Trgovina ponuja pestro izbiro zobnih ščetk. Poznamo električne in navadne zobne ščetke. V osnovi navadne ločimo na tri skupine: mehka, srednja in trda ščetka. Nekateri prisegajo na trdo, saj menijo, da jim ta najhitreje in najučinkoviteje očisti zobe. Zobozdravniki pa uporabi tej zobne ščetke odsvetujejo. Pravijo, da predebele ščetine ne očistijo prostora med dlesnijo in zobom, prav tako pa lahko pretrde ščetke poškodujejo dlesen. Boljša izbira sta tako mehka ali srednja zobna ščetka. Pomembno pa je, da jo redno menjavaš. Priporočljivo je na dva meseca.

Vendar kot opozarjajo zobozdravniki ni važno ali je električna ali navadna, bolj kot sama ščetka je pomembna tehnika in temeljitost ščetkanja!

prejšnji članek
Ob boleči menstruaciji naredi to
Moj life
Ob boleči menstruaciji naredi to
naslednji članek
S temi živili proti celulitu
Moj life
S temi živili proti celulitu
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija