Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj jesti, ko si bolna?

15. 12. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
Prehlad, mraz

Naravna živila so tista, ki prinašajo zdravje. S pravilno kombinacijo pa se njihova moč še poveča. foto: Dreamstime

Ni »zdravilna« samo juhica, na seznam hrane in pijače, ki bi jo lahko uvrstili na jedilnik ob prehladu ali gripi, se poleg goveje ali kokošje juhe lahko uvrsti še veliko živil.

- Na jedilnik bi morali uvrstiti tudi sadje in zeleno zelenjavo. Pomaranče, grenivke, jagodičevje in kivi so bogati viri vitamina C, tako kot rdeča paprika in cvetača. Vitamin C pomaga zmanjšati prehladne znake in skrajšati prehlad.
- Česen, čebula in por imajo veliko sestavin, ki krepijo imunski sistem, in lastnosti, ki pomagajo pri zamašenih sinusih. Losos, tun, skuša in ostrige so živila, bogata z maščobnimi kislinami omega-3, ki preprečujejo vnetja, ki lahko še dodatno oslabijo imunski sistem med prehladom.
- Kava in čaj vsebujeta antioksidante, ki se postavljajo po robu prehladu. Čaju lahko dodate še žličko medu in svež ingver. Ingver blaži bolečine in je blago pomirjevalo. Med pa bo v grlu ustvaril zaščitno plast.
- V temni čokoladi  so antioksidanti, ki blažijo simptome prehlada. 
- Oreščki in semena so idealen vir cinka, poleg tega pa vsebujejo tudi vitamin E, ki pomaga pri hitrejšem prebolevanju okužbe.
- Med prehladom in gripo se izogibajte ocvrti in predelani hrani, kolikor je to le mogoče. Njena hranilna vrednost je zelo nizka, poleg tega vsebuje veliko maščob.

prejšnji članek
Na božični sejem v bližnja mesta
Obsedena!
Na božični sejem v bližnja mesta
naslednji članek
Veliko razkritje Kylie Jenner
Obsedena!
Veliko razkritje Kylie Jenner
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.