oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj moraš začeti pisati dnevnik?

26. 3. 2018; 08.00
Avtor: Ana/Revija Top!
dobro pocutje pisanje vodilna

foto: Revija Zarja

Prišel je čas, da se lotiš pisanja pravega dnevnika.

Dnevnika, v katerem boš shranila svoje misli in sanje. Predvsem pa se boš ob njem nasmejala, ko ga boš prebirala čez nekaj let. Zdaj pa delimo s tabo razloge, zakaj se moraš nujno lotiti pisanja dnevnika.

Luštni zvezki
Čeprav verjetno večino svojega časa preživiš na svojem telefonu ali na računalniku, ti predlagamo, da si za zapisovanje dnevnika izbereš zvezek. Lahko si kupiš prav poseben zvezek ali pa čisto navadnega in si ga sama popestriš, tako kot si ga želiš.
 
Tvoj najboljši prijatelj
Vanj lahko pišeš prav vse, kar si želiš. Od težav, ki jih imaš s svojo prijateljico, do tega, kaj čutiš do svoje simpatije. Zaupaš mu lahko svoje največje strahove pa tudi največje sanje. Dnevnik te ne bo nikoli obsojal, na voljo pa ti je 24 ur prav vsak dan.
 
Cilji
V dnevnik si lahko zapišeš tudi cilje, ki jih želiš v življenju doseči. Tako boš, ko boš v dnevnik pisala o svojem življenju, pisala tudi o svojem napredku k ciljem in s tem tudi videla, ali si dovolj motivirana ali ti mogoče kateri od ciljev ni več tako blizu in bi bilo bolje, da ga spremeniš.  


 
Rešuje tvoje težave
Seveda ne dobesedno, vendar ko boš svoje težave začela zapisovati in jih podrobno opisovati, boš dobila drugačen vpogled nanje. Mogoče se boš s preprostim pisanjem o težavi tudi spomnila ali mogoče dobila celo več idej, kako bi lahko rešila težavo. Ali pa boš ugotovila, da se zaradi težave sploh ni vredno sekirati in je v resnici veliko manjša, kot se ti zdi.
 
Ugotovila boš, koliko si zrasla
Ne govorimo o centimetrih, ampak o duševni rasti in tvoji osebnosti. Ko boš brala dnevnik za nazaj, boš hitro spoznala, kako zelo si se od prejšnjega leta spremenila, ugotovila pa boš tudi, ali te katere stvari še vedno mučijo in bi jih mogoče želela spremeniti.
 
Kreativnost
V šoli se učiš točno določene podatke, ki jih moraš znati za test, kar lahko počasi ubija tvojo kreativnost in otroško razmišljanje, ki pride kdaj nadvse prav. Zato lahko vzameš dnevnik tudi kot projekt in vanj pišeš, rišeš, lepiš in si ga narediš osebnega čisto na drugačen način.


 
Samodisciplina
Imaš težave s tem, da se nečesa lotiš, potem pa nekje na pol poti odnehaš? Dnevnik ti je lahko tudi v nekakšen izziv, da vadiš svojo samodisciplino. Lahko začneš že s tem, da se odločiš, da boš vsak dan v dnevnik zapisala vsaj eno poved. Tako boš pridobila rutino.  
 
Ideje in spisek opravil
Poleg tega da v zvezek zapisuješ svoja čustva, lahko dnevnik uporabiš tudi za hitro kreiranje spiska opravil, ko se recimo trenutek pred spanjem spomniš, kaj moraš naslednji dan nujno narediti, ali pa si vanj zapišeš vse svoje ideje, ki jih želiš uresničiti. Narediš si lahko tudi posebno stran, v katero boš beležila vse svoje dosežke ali najlepše trenutke, in v dnevih, ko ne bo šlo vse tako dobro od rok, se boš hitro spomnila, zakaj to počneš.
 
Seznam hvaležnosti
Če se ti ne da pisati dnevnika vsak dan ali si zapisovati, kaj se ti je zgodilo, imej vsaj beležko, v katero si boš zapisala stvari, za katere si hvaležna tisti dan. S tem bo še tako siv dan postal lepši in ti izboljšal razpoloženje.  

prejšnji članek
Zendayi pristajajo tudi rumena senčila za oči
Obsedena!
Zendayi pristajajo tudi rumena senčila za oči
naslednji članek
POLKAFEST: Celodnevna zabava za vse generacije!
Obsedena!
POLKAFEST: Celodnevna zabava za vse generacije!
Preberite tudi