jagodni tiramisu foto: Dreamstime
Potrebuješ: 80 g jagod, 1 žlico cvetličnega medu, 1/2 limone, 1/2 žlice sladkorja v prahu, 80 g maskarponeja, 1 dl sladke smetane in 80 g bebe piškotov.
Priprava:
Sveže jagode operi, očisti in jih stresi v posodo. Dodaj žlico cvetličnega medu in limonin sok, ki si ga predhodno stisnila. Vse sestavine na zmernem ognju počasi zavri. Posodo odstavi in pusti, da se jagodni pire ohladi. Ohlajene jagode s paličnim mešalnikom spasiraj, da dobiš gladko maso. V skledi z električnim mešalnikom zmešaj sladko smetano, sladkor v prahu in maskarpone. Mešaj toliko časa, da dobiš čvrsto kremo. Piškote nalomi na manjše koščke. Pripravljene desertne kozarčke na dnu prekrij s pripravljenimi piškoti. Nato dodaj plast kreme iz maskarponeja in nekaj narezanih jagod. Na vrh dodaj plast jagodnega pireja. Sladico ohladi v hladilniku.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.