foto: profimedia
Za hamburger s polpetom iz bučk potrebujemo: • 2 bombici, • 1 jajce, • 1 manjšo čebulo, • vejico peteršilja, • 30 g ovsenih kosmičev, • 4 rezine sira, • 1 manjšo bučko, • 1 kumaro, • sol, • krušne drobtine in • olivno olje.
Priprava ni zapletena
V skledi stepemo jajce, nato ga zmešamo s kosmiči in na drobno nasekljano čebulo. Peteršilj operemo in sesekljamo. Bučko operemo in naribamo. Jajčni zmesi dodamo nariban sir, peteršilj, drobtine in naribano bučko. Dodamo ščep soli in dobro premešamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, dodamo žlico olivnega olja in na srednje vročem ognju polagamo izoblikovane polpete. Polpete zlato rjavo spečemo na obeh straneh. Pečene polpete odstavimo na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi. Bombice prerežemo na polovico. Napolnimo jih s polpetom, rezinami sira, rezino sveže kumare in po okusu dodamo še zeliščni preliv.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.