Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Tudi znani Slovenci se vse bolj zavedajo pomena gibanja!

10. 5. 2015; 11.56
Avtor: Arhiv
uvodna

foto: promocijsko gradivo

Ob svetovnem dnevu gibanja se vsako leto znova zavemo, kako pomembne so športne aktivnosti za naše zdravje in za dobro počutje. Tega pa se vse bolj zavedajo tudi številni znani Slovenci, ki so zavezani športu in jim le ta postaja stalnica v življenju.

Zato ni presenetljivo, da jih v vlogi ambasadorjev precej podpira tudi številne športne projekte pod okriljem Športne unije Slovenije.

Veter v laseh – s športom proti odvisnosti

Med pomembnejše projekte Športne unije Slovenije spada tudi Veter v laseh, ki že dvajset let med otroki promovira športne aktivnosti in se na ta način bori proti vsem oblikam zasvojenosti. »Pomembno je, da že najmlajšim predstavimo športne aktivnosti, saj jim na ta način skozi zabavo pokažemo, kako pomemben je šport za zdravo in kakovostno življenje. To znanje prenesejo tudi v kasnejše obdobje, na kar smo zelo ponosni,« je povedala vodja projekta, Mojca Markovič. Letošnje leto bo pri projektu precej novosti. Med drugim se je Vetru v laseh pridružil raper Zlatko, ki bo posnel tudi posebno himno, projekt pa so podprli tudi številni drugi. Radijski moderator Miha Deželak nam je povedal, da šport igra pomembno vlogo tako v njegovem življenju kot tudi v življenju njegovih nadebudnih otrok, za katere upa, da bodo šport ponotranjili tudi v prihodnje.

Več o projektu vas čaka tudi na strani www.vetervlaseh.si.       

Slovenija v gibanju: gibajmo se skupaj več milijonov ur!

Projekt Slovenija v gibanju, ki bo v športnih aktivnostih združil celotno Slovenijo, je že podprl predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki je povedal, kako pomembno je gibanje. Projektu se lahko pridružite tudi vi in sicer tako, da nam pomagate nabirati ure, ki ste jih preživeli aktivno na spletni straniwww.slovenijavgibanju.si. Tako lahko tudi vi beležite svojo uro gibanja. Cilj projekta je, da se Slovenija združi v več milijonih ur gibanja. Med drugim pa se je projektu pred kratkim v vlogi ambasadorja pridružil tudi Peter Poles, ki je tudi sam zagrizen športnik in tako pridno nabira svoje ure gibanja. 

foto: promocijsko gradivo

foto: promocijsko gradivo

prejšnji članek
31. mednarodni festival glasbenih talentov
Obsedena!
31. mednarodni festival glasbenih talentov
naslednji članek
Urejena vedno in povsod
Lepotičenje
Urejena vedno in povsod
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.