Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

DNA D - novi album skupine Dan D

4. 4. 2015; 00.01
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Zaklop

Prvi studijski album skupine Dan D po šestih letih prinaša trši zvok, ostrejša besedila ter genetske zapise članov skupine.

Po nepričakovano uspešnem akustičnem albumu Tiho so si Dan D privoščili več kot eno leto raziskovanja in priprav za snemanje novega albuma. Za snemanje zahtevnega gradiva so si rezervirali termin v prvem tednu decembra 2014, a so se pri tem krepko ušteli: temeljite priprave so obrodile sadove in celoten album so namesto v sedmih uspeli posneti v pičlih treh dnevih! Presenečeni, vendar zadovoljni z opravljenim delom (pa tudi že rahlo okajeni) so analitičnost čez noč nadomestili z novo metodo terv naslednjih dveh dnevih posneli še en album, tokrat prepojen s hipnim rockerskim užitkom.



Tako smo v slabem tednu dobili dve precej drugačni podobi Dan D. Katera je prava? Za člane Dan D – obe! In še kakšna več.

Album DNA D upodablja dve plati delovanja skupine. Prvi del albuma je značilno izšel 1. aprila, v samem ovitku izdaje pa je že predvideno ležišče z napovedjo izida drugega dela albuma, ki se ponaša s podobno simbolnim datumom - 1. november.

Podobno, kot je prejšnji album Tiho spremljala posebna izdaja v obliki kasete, so Dan D tokrat pripravili še omejeno naklado albuma na USB ključu.

Estetski sladokusci bodo hrano za svoja čutila odkrili in otipali v številnih likovnih in vsebinskih podrobnostih čudovitega ovitka mojstra Ajaxa. Ta je bolj kakor glasbenemu albumu podoben farmacevtskemu proizvodu, saj v prečiščenih potezah predstavlja predvsem izsledke genetske raziskave, ki jo je na podlagi dejanskih organskih vzorcev članov skupine opravil ljubljanski Inštitut za DNK analize. Ni šala: podatki so resnični in preverljivi.

Na albumu je deset pesmi in še ena. Prvi single, “Kozlam”, je mutacija skladbe “Čuti se kot konec sveta” z albuma Tiho (s tega albuma je tudi predelava skladbe “Rekli so”, ki je na DNA D postala “Kurbin sin”). Preostale skladbe so popolnoma nove, z izjemo enajste, ki pa je dolg iz preteklosti, končno postavljen na pravo mesto.

Koncertni datumi:


10. 4. Maribor - Rožmarin
17. 4. Šentrupert - AS
2. 5. Kanegra - Spring break
15. 5. Kranj - KluBar
30. 5. Velenje - DMK
11. 7. Trebnje - ŠVIC festival

prejšnji članek
Party bejbe
Moj life
Party bejbe
naslednji članek
Našel svojo pot!
Obsedena!
Našel svojo pot!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.