Smrklja Njena.si
Moj life
 

Party bejbe

4. 4. 2015; 06.00
Avtor: petra ž.
uvodna (7)
Ko greš s prijateljicami ven, se vam včasih popolnoma 'utrga', počnete popolnoma nore stvari, zabavate ste, drzne ste in vesele, divje in nore.

In kaj se zgodi, ko je zabave konec?

Ne le hud maček po žurki, tudi spomin nanjo je boleč. Saj vsi poznamo situacijo: v soboto zvečer greš ven, da se sprostiš po napornem tednu v šoli, da si daš duška in se naplešeš. In ko si s prijateljicami na plesišču, s kotičkom očesa opaziš luštkanega tipčka, ki sedi v kotu in opazuje plešoča dekleta. Največ pozornosti pa tako on kot njegovi prijatelji namenijo tistim puncam, ki so najbolj divje, se med seboj poljubljajo, plešejo, kot bi plesale striptiz, in sem ter tja celo dvignejo majčko. Seveda ni nobena skrivnost, da fantje radi gledajo punce, ki se poljubljajo, ali tiste, ki kažejo prsi, kar pa preseneča, je to, kako zelo so to pripravljene smrklje početi v javnosti.

Ves ta čas pa v času razvite tehnologije okrog deklet skačejo fantje s fotoaparati ali le z mobilnimi telefoni, ki omogočajo fotografiranje ali celo snemanje divjega dogajanja. In prav ta tehnologija je v težave spravila že marsikatero dekle, med drugim tekmovalko na talent showu American Idol, miss Nevade, in celo miss ZDA. Vse izmed naštetih deklet so ravno tako podivjale na zabavi, se nastavljale fotoaparatom in tri leta pozneje le pomahale v slovo obetavni karieri.

Sama se lahko prepričuješ, da vse to delaš samo za zabavo in da je malo zapeljevanja popolnoma kul; če se poljubljaš z najboljšo prijateljico, je to tako ali tako samo nekaj, s čimer fantom dokažeš, da si upaš. Sploh pa vsi, ki so v to vpleteni, vedo, da gre samo za 'foro'. Vendar se pogosto dogaja, da fantje začnejo dajati 'predloge', ob katerih ti ni prijetno. IN ker si želiš biti neustrašna, drzna in kul, vse to narediš in ne rečeš ne. Morda se vse skupaj zdi kot nedolžna zabava, vendar obstajajo posledice, ki trajajo dlje kot maček.



Naslednje jutro

Ko se zjutraj zbudiš, nisi ves huda mačka na plesišču, ki se drgne ob svojo prijateljico. Zbudiš se z občutkom: 'Ojej, a sem to res naredila jaz?' In morda se smeješ in opravičuješ početje s popitim alkoholom, kar je že samo po sebi dovolj grozljivo, in sama veš, da zaradi popitega alkohola izgubiš pravo razsodnost in počneš stvari, ki jih v treznem stanju nikdar ne bi. Kar je pogosteje slaba kot dobra stvar. Lahko da je super, mega in oh in sploh, kako ste se ga nalile prejšnjo noč, vendar je to le začasen občutek, to ti lahko zagotovimo. In predvsem se verjetno kar nakremžiš ob sami misli, kaj si naredila. Zakaj bi se osmešila in si dovolila zasmehovanje in situacije, zaradi katerih ti je nerodno, samo zato, da se imate dobro in da je 'žur'? In pred prijateljicami in prijatelji se dogodkom še smejiš in se prepričuješ, da je bila samo zabava in vse skupaj samo fora, a kaj se zgodi, ko zvečer ležeš v posteljo in pomisliš na to, kar si počela? Najbrž na dogodke nisi preveč ponosna in nedvomno to ni nekaj, kar si boš želela razlagati nekomu, za katerega si želiš, da te spoštuje.


Tvoja seksualnost 

Že mogoče, da se zabavaš, medtem ko si zapeljiva seks(i) bejba za tipe, vendar dobro premisli, če s tem početjem pri njih hkrati pridobivaš tudi spoštovanje. Seksualni del tvoje osebnosti je nedvomno velik del tega, kdo si, vendar če ga boš dajala na ogled in vpogled prav vsem okrog sebe, to nedvomno oddaja signale, da se ne spoštuješ niti sama. Če pa se sama ne spoštuješ, ne moreš pričakovati, da te bodo drugi, še najmanj fantje. Morda se jim boš zdela seksi, vendar zanimiva le za seks, po možnosti le enkrat in nič več. In zelo hitro se ti lahko prilepi pridevnik, ki opisuje punco, ki si jo fantje kar podajajo. In prav hitro se lahko navadiš na to, da se počutiš le kot seksualni objekt in nič več kot živo bitje, ki diha in čuti. Vsi pogovori s fanti, celo tisti zunaj diskoteke, bodo vključevali le vprašanja o tem, kaj vse si še upaš narediti ali kako si se počutila, ko si naredila to ali ono in kdaj boš poljubila tisto drugo prijateljico. Nikogar ne bo zanimalo, kakšne filme imaš rada ali kaj te spravlja v smeh. In nihče zaradi tega do tebe ne bo čutil ljubezni. Če se boš ves čas ukvarjala le s tem, kako vzburiti fante, ne boš ne vedela ne opazila, kdaj boš kateremu všeč zaradi same sebe. In z razkazovanjem pred množicami lahko kmalu ugotoviš, da ne moreš več ceniti in uživati prave intimnosti s tistim, ki ti je posebej pri srcu. In to je pravzaprav najverjetneje tisto, česar si najbolj želiš; nekoga, ki te bo imel rad zaradi tebe, ne zaradi tvojih striptiz plesov.



Uničeni ugled

In kot smo že omenili, so za piko na i tu še digitalni fotoaparati in mobilni telefoni, s katerimi lahko z enim pritiskom na gumb posnameš čisto vse.  Potrebna je le sekunda in tvoje obnašanje je ovekovečeno za vedno in kaj hitro si ga lahko ogledajo ne le neznanci, pač pa tvoja družina in prijatelji. Medtem ko se ti to, da narediš kaj popolnoma norega, zgodi enkrat in se naučiš svoje lekcije in tem, da to ponavljaš ves čas, je velika razlika. V slednjem primeru si bodo ljudje o tebi namreč mislili svoje. In čeprav je res, da je pomembno le, kaj si o tebi misliš ti in najbližji, si lahko prepričana, da si tudi oni ne bodo ustvarili najlepšega mnenja.

Morda se ti zdi predaleč, da bi mislila na prihodnost, vendar pomisli, če si res želiš biti odvetnica, o kateri bo s hitrim iskanjem na videokanalih interneta mogoče najti vsaj tri videe, v katerih se poljublja s prijateljicami ali dviguje majčko. Verjemi, da ne boš imela veliko strank, tudi če boš le prodajalka v trgovini. Res hočeš biti znana kot tista, ki se je vlačila vsepovsod v najstniških letih?

Ko ljudje do tebe ne čutijo spoštovanja, lahko izgubiš veliko priložnosti, s pomočjo katerih bi lahko pokazala svojo resno plat in talente. Na zabavi se ti v trenutku, ko to počneš, zdi zabavno in počutiš se svobodno in divjo, morda se celo počutiš močno, ko se vsi fantje slinijo okrog tebe. Drugačne vrste moč pa pride iz občutkov, ko ostajaš zvesta sama sebi in si ponosna na stvari,v katerih si dobra. In na koncu dneva je občutek dosežka veliko lepši kot občutek obžalovanja.


Ti je žal?

Morda v retrospektivi nisi tako navdušena nad odločitvami, ki si jih sprejela na zabavi. Tu so trije predlogi, kako pustiti to za sabo.

· Naj te izuči!
Ne moreš spremeniti preteklosti, lahko pa vplivaš na prihodnost. Vprašaj se, zakaj si to storila in kaj natanko si s tem pridobila. Skušaj na to gledati kot na pomembno življenjsko lekcijo, ki te bo naredila močnejšo.

· Obrazloži!


Če si se le počutila razigrano ali skušala pridobiti pozornost kakega tipčka, priznaj. Ljudje bodo spoštovali tvojo odkritost, ti pa boš lahko ponovno pridobila samozavest.

· Opraviči se!
Če si s svojim ravnanjem koga prizadela, se opraviči, naj ti ne bo nerodno. Tvoji pravi prijatelji ti bodo stali ob strani.

prejšnji članek
Nasmeh 6 za Specialce
Moj life
Nasmeh 6 za Specialce
naslednji članek
DNA D - novi album skupine Dan D
Obsedena!
DNA D - novi album skupine Dan D
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.